Zomerreizen Verwacht Druk Te Worden, Experts Adviseren Om Vakanties Zo Snel Mogelijk Te Boeken

Zomerreizen Verwacht Druk Te Worden, Experts Adviseren Om Vakanties Zo Snel Mogelijk Te Boeken

“De zomer is hier en mensen willen zeker reizen,” zei Google Technologie Expert, Sarah Armstrong.

Experts voorspellen dat dit jaar een drukke zomer zal worden voor vakanties. De reisindustrie heeft zich hersteld van de tegenslagen van de pandemie.

“Mensen zijn klaar om te reizen en ze gaan eropuit. Meer dan 50% van de mensen reist daadwerkelijk voor de zomervakantie,” zei Lori Judd, gecertificeerd reisagent bij Prestige Travel Vacations.

Cruises blijven erg populair onder Floridianen, hoewel veel schepen al volgeboekt zijn.

“De populairste vorm van vakantie op dit moment is eigenlijk cruisen. De reden daarvoor is dat we hier in Florida zo gezegend zijn dat we naar zoveel cruisehavens kunnen rijden,” zei Judd.

De Caraïben zijn een topbestemming voor mensen die er even tussenuit willen.

“Dit is eigenlijk een geweldige tijd om naar de Caraïben te gaan omdat het daar buiten het hoogseizoen is, geloof het of niet,” zei Judd.

Voor degenen die aan de hitte willen ontsnappen, zijn koele bestemmingen populair dit jaar.

Wat is er deze zomer het meest trending? Internationale reizen, vooral naar Europa.

“Londen staat bovenaan de lijst, Parijs. Tokio staat voor het eerst op de lijst. We zien ook veel zoekopdrachten naar de beste plekken om met het gezin naartoe te gaan, de beste plekken voor koppels, goedkope bestemmingen,” zei Armstrong.

De prijzen van vliegtickets zijn gestegen en zijn in mei verder toegenomen.

Daarom zeiden experts tegen ABC Action News dat autovakanties in opkomst zijn.

Volgens Google zijn enkele van de meest gezochte termen op dit moment autovakanties en het gebruik van kunstmatige intelligentie om vakanties te plannen. Beide zoekopdrachten zijn deze maand met meer dan 5000% gestegen.

Mensen zijn nieuwsgierig naar het gebruik van AI-technologie op nieuwe manieren.

“Je kunt zeggen, oké, ik heb zoveel gezinsleden. Als je een autovakantie wilt, weet je dat mijn man van deze dingen houdt, mijn kinderen eten graag dit voedsel. Voer al die overwegingen in, en het zal een heel mooi reisplan voor je uitspugen,” zei Armstrong.

Hoewel AI een nuttig hulpmiddel kan zijn, zeiden experts dat reisagenten nog steeds cruciaal kunnen zijn als je iemand nodig hebt met expertise over bepaalde locaties of hulp bij het besparen van geld.

Hier zijn enkele tips om je portemonnee te helpen bij het plannen:

  • Maak een budget voor je reis.
  • Wees flexibel met je reisdata. Vliegen op een doordeweekse dag is meestal goedkoper.
  • Gebruik indien mogelijk het openbaar vervoer op je bestemming.
  • Boek zo vroeg mogelijk om die last-minute kosten te vermijden.

“Wij hebben enkele tools om je portemonnee een beetje te helpen. Een van mijn favorieten is Google Flights. We volgen nu de prijzen van een vlucht en geven je die historische gegevens, zodat je geen spijt krijgt van je aankoop. We kunnen je vertellen of het de beste tijd is om de vlucht te boeken, of dat de prijs meestal daalt, of dat je moet wachten. Als het daalt, sturen we je een e-mail, zodat je kunt boeken,” zei Armstrong.

Zodra je je reis hebt geboekt, moedigen experts je aan om indien mogelijk een reisverzekering af te sluiten.

“Je moet dat eigenlijk regelen wanneer je je reis boekt. Maar als er iets gebeurt, of als er obstakels op de weg zijn, of medische problemen, dan zal dat je op de lange termijn echt redden,” zei Judd.

Reizen