Deze Kuststad Werd Zojuist Uitgeroepen tot de Meest Ontspannende Ter Wereld

Deze Kuststad Werd Zojuist Uitgeroepen tot de Meest Ontspannende Ter Wereld

Volgens een studie uit 2021 door The Vacationer reist de meerderheid van de mensen — 59 procent — om te “ontspannen.” Het klinkt misschien als een voor de hand liggende conclusie, maar het is toch de moeite waard om te herhalen. Omdat “ontspannen” het doel is van velen, is het logisch dat PayingTooMuch, een reisverzekeringsmaatschappij, de meest ontspannende steden ter wereld wilde ontdekken.

In april deelde het bedrijf de resultaten van zijn studie waarin het de meest “chilled-out” steden ter wereld analyseerde en rangschikte. Dit werd gedaan door alles te meten, van geluid- en lichtvervuiling in 50 steden, het aantal wandelroutes in elke bestemming, hun geluksscores en de kwaliteit van groene ruimtes. Na het bekijken van al deze metrics, noemde het team Sydney, Australië, als de meest ontspannen stad ter wereld.

“Misschien is het de zon, of misschien is het gewoon de Australische manier van leven, maar Sydney is ook de thuisbasis van enkele zeer gelukkige inwoners,” deelden de bevindingen. “De stad heeft een geluksscore van 1.567 uit 2000 gekregen, de op drie na hoogste score in de studie.” Er werd aan toegevoegd dat Sydney ook de meeste wandelroutes heeft van alle bestemmingen in de studie, waaronder de kustwandeling van Bondi naar Coogee, “waar je de dag kunt doorbrengen met wandelen tussen verschillende prachtige stranden.” Het is ook de thuisbasis van bijna 400 parken en veel groene ruimtes om van te genieten.

Wenen, Oostenrijk, eindigde op de tweede plaats dankzij de laagste geluid- en lichtvervuilingsscore van alle steden, samen met veel “kwalitatieve groene ruimtes.”

“Hoewel Wenen niet een groot aantal wandelroutes (41) of parken (172) heeft, kreeg de kwaliteit van zijn groene ruimtes een score van 84 — de gedeelde op één na hoogste in de studie,” merkten de bevindingen op. “Voor enkele van de meest schilderachtige wandelingen nabij de stad, liggen de Wenenbergen op ongeveer een uur afstand. Dit gebied biedt tal van routes die uitgestrekte valleien, weelderige bossen en indrukwekkende bergkammen doorkruisen.”

Deze bestemmingen werden gevolgd door een andere Australische stad, Melbourne, op de derde plaats, die kwam met een hoger dan gemiddelde geluksscore, Honolulu op de vierde plaats dankzij de 75 wandelroutes, en Amsterdam op de vijfde plaats dankzij zijn hoge geluksscore.

Nieuws