Het Midden-Oosten is de Nieuwe Reisbestemming voor Chinezen

Het Midden-Oosten is de Nieuwe Reisbestemming voor Chinezen

Toen Ian Sun eerder dit jaar eindelijk weer begon te reizen, liet de inwoner van Shanghai zijn oorspronkelijke plan om Europa te bezoeken varen en koos hij ervoor om naar Egypte te vliegen. Ondanks dat hij drie jaar lang tijdens de Covid-19 pandemie droomde van het verkennen van het Europese continent, was een goedkopere vlucht naar Egypte genoeg om de 30-jarige manager van gedachten te doen veranderen.

Het was een beslissing die hem verliefd liet worden op de rijke, kleurrijke geschiedenis en vriendelijke mensen van het land – en nu heeft hij Iran als zijn volgende reisbestemming op het oog terwijl hij zijn verkenning van het Midden-Oosten voortzet.

“De reis naar Egypte heeft mijn indruk van Arabische landen drastisch veranderd. Eerder vond ik ze mysterieus vanwege enkele van mijn stereotype ideeën over hen. Maar nu voel ik dat we gewoon anders zijn; niets goeds of slechts,” zei hij.

Ian is slechts een van de vele reizigers die nu vanuit China naar het Midden-Oosten en Noord-Afrika trekken – onderdeel van een reishoogtepunt naar de regio dat begon in het post-pandemische tijdperk. Bovenaan de lijst van bestemmingen staan de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Saoedi-Arabië en Egypte, terwijl ook Qatar, Marokko en Iran populair zijn.

Gegevens tonen aan dat er in de eerste drie maanden van dit jaar sprake was van een drievoudige groei in boekingen naar belangrijke bestemmingen in het Midden-Oosten vergeleken met vorig jaar, volgens Trip.com Group, China’s grootste online reisbureau.

De VAE ontving vorig jaar in totaal 1,2 miljoen Chinese toeristen, onthulde het toerismebureau van het land in juni, eraan toevoegend dat het toeristenaantal “dit jaar naar verwachting aanzienlijk zal toenemen”.

Reizen