Flagstaff, Ariz. op CNN’s Lijst van Beste Reisbestemmingen

Flagstaff, Ariz. op CNN’s Lijst van Beste Reisbestemmingen

Het hooggelegen bergstadje verdiende de lof van CNN deels dankzij de aanduiding als de eerste internationale stad met een donkere hemel, maar CNN’s lijst met redenen om Flagstaff te bezoeken was veel langer. Begin met de setting van het dennenbos met eindeloze uitzichten op de hoogste toppen van de staat. Combineer dat met culturele attracties zoals het Museum of Northern Arizona en nationale monumenten zoals Wupatki en Walnut Canyon, en Flagstaff biedt genoeg te doen voor een verlengd bezoek.

“Een scherp contrast met de woestijnsteden van Zuid-Arizona, Flagstaff biedt koelere temperaturen, frisse berglucht en een groeiende reputatie voor buitenrecreatie, variërend van winterskiën tot zomerse wandelingen, fietsen en trailrunning,” meldde CNN.

De nieuwsorganisatie gaf ook een knipoog naar de bloeiende culinaire scene van Flagstaff, met meer dan 200 restaurants, pubs, wijnbars en acht bekroonde ambachtelijke brouwerijen.

“De renaissance van het centrum van Flagstaff bracht nieuw leven in de oude bakstenen gebouwen in de vorm van hippe nieuwe plekken om te eten, drinken en slapen,” vervolgde CNN.

Flagstaff kreeg ook hoge waarderingen voor Lowell Observatory, het onderzoekscentrum op de heuvel waar Pluto in 1930 werd ontdekt, en de voortdurende toewijding van de stad om de nachtelijke hemel te beschermen.

CNN-videografen legden adembenemende beelden vast van de heldere nachtelijke hemel vanuit Buffalo Park in Flagstaff en benadrukten andere attracties zoals de Meteor Crater, ten oosten van de stad.

CNN-redacteuren zeiden dat ze zich voor deze lijst concentreerden op kleinere steden, met een nadruk op karakter.

“Ze zijn verspreid over het hele land en dienen als een herinnering aan wat geweldig is aan de Verenigde Staten: gemeenschappen die zich inzetten om hun steden beter te maken,” schreef CNN. “Je ziet die geest in gerevitaliseerde buurten en stadscentra en in bewoners die al hun passie, creativiteit en knowhow hebben gestoken in ondernemingen die de ziel en de maag voeden.”

De lof is de tweede keer dit jaar dat een nationale publicatie Flagstaff hoge waarderingen geeft onder de te bezoeken plaatsen, met USA Today die de stad onlangs als de nummer 1 meest hondvriendelijke reisbestemming van het land noemde.

Flagstaff is een vierseizoenenbestemming die een verscheidenheid aan buitenactiviteiten biedt en dienst doet als een hub naar de Grand Canyon en zeven andere nationale parken en monumenten. Van zomer tot herfst worden verschillende festivals en speciale evenementen gehouden. Voor meer informatie, bezoek DiscoverFlagstaff.com en bestel een gratis bezoekersgids.

Nieuws