Een Nieuw Perspectief op het Leven: Reis met een Camper

Een Nieuw Perspectief op het Leven: Reis met een Camper

Thuis is waar jij bent. Thuis is waar jij het maakt. Thuis op de prairie. Thuis is… in een camper? Absoluut!

Toen ik voor het eerst de camper-ervaring probeerde, ging ik er volledig voor. Drie weken lang reden mijn man en ik in een volledig uitgeruste Ford Econoline uit 2012 door Noord-Amerika. We reisden van Noord-New Jersey naar Los Angeles en volgden daarbij Route 66 in november 2019.

Het was een gedurfde zet, maar ik wist dat het de meest kostenefficiënte en efficiënte manier was om zoveel mogelijk van “de Moederweg” te zien. Mijn hoop was dat we door het huren van een camper geld zouden besparen op maaltijden en hotelkamers en ons ook meer ondergedompeld zouden voelen in de reis, waardoor we een diepere verbinding met elke bezochte stad zouden krijgen.

Onze eerste nacht op de parkeerplaats van Walmart in Bloomington, Illinois, was een beetje zenuwslopend. Ik lag in mijn slaapzak te luisteren naar de activiteiten buiten de camper en vroeg me af of we dit avontuur wel aankonden. Maar na de eerste succesvolle overnachting kwamen we al snel in een routine terecht.

Elke ochtend stonden we op voor een snel toiletbezoek en zelfs een douche bij enkele van de verrassend luxueuze recreatieparken die we bezochten. Vervolgens kookten we ons ontbijt op ons kampfornuis achter in de camper en gingen rond 8:30 of 9:00 uur de weg op.

Na een dag waarin we ongeveer 130 mijl aflegden en historische bezienswaardigheden, lokale musea, voormalige tankstations en trots kitscherige bezienswaardigheden langs Route 66 bezochten, zorgden we ervoor dat we rond 16:30 uur op onze nachtelijke bestemming aankwamen — de zon gaat in november vroeg onder.

Tegen de tijd dat we de camper eind november bij Los Angeles International Airport afleverden, voelde het alsof ik afscheid nam van een nieuwe maar dierbare vriend op de laatste dag van zomerkamp.

We zouden ontspannen, de bezienswaardigheden van de stad verkennen, onszelf trakteren op een diner buiten de camper en daarna in onze slaapzakken kruipen om de volgende dag alles opnieuw te doen. (We hebben tweederde van de reis in de camper geslapen en het andere derde in historische accommodaties langs de route, zoals Boots Court in Carthage, Missouri, en het El Rancho in Gallup, New Mexico.)

De Voordelen van Reizen met een Camper

Nu zeg ik niet dat je wekenlang op een epische roadtrip moet gaan om volledig de vreugde van een camper te ervaren. En ik zeg zeker niet dat je al je bezittingen moet verkopen en een fulltime camperbewoner moet worden — ik ben dankbaar om na elke reis terug te keren naar mijn huis en mijn katten. Maar zelfs een paar dagen reizen en leven in een camper kan je een geheel nieuw perspectief geven op jezelf en de wereld om je heen.

Wanneer je in een camper zit, is alles wat je nodig hebt binnen handbereik — tot op zekere hoogte. Ik vond het geweldig om de uitdaging aan te gaan om ons leven samen te vatten in ongeveer 7 vierkante meter en creatieve manieren te vinden om comfortabel maar efficiënt te leven. De ochtendkoffie? Die is daar. Je outfit voor de dag? Gewoon achter je reiken.

Als je je schoenen wilt verwisselen voor wandelschoenen, een regenjas wilt pakken voor een onverwachte stortbui, wilt bijtanken met een snelle snack of opladen met een powernap van 20 minuten, hoef je niet ver te gaan. En je hoeft je tassen niet opnieuw in te pakken om elke ochtend een hotel te verlaten.

Na de eerste nacht omarmde ik de veiligheid en het heiligdom van de camper, wetende dat alles wat we hadden om ons heen was. Als we het niet meteen konden vinden, was het niet verloren. We hadden precies alles wat we nodig hadden — behalve, nou ja, een badkamer, wat me brengt bij het volgende levensveranderende aspect van een camper.

Reizen