Avontuur in je eentje: Ontdekkingstocht door India & Nepal

Avontuur in je eentje: Ontdekkingstocht door India & Nepal

Soms, als het gaat om vakantie, moet je alleen gaan. Voor Karen Kroonstuiver was dit het geval, en ze besloot zich aan te sluiten bij een groepsreis georganiseerd door Djoser. Als ervaren reiziger koos ze voor een uitdagende maar prachtige bestemming: India en Nepal.

Hoewel ze naar India ging met de wens om geen last te hebben van darmklachten, kreeg ze helaas toch last van diarree, een veelvoorkomend onderwerp wanneer je over een reis naar India praat. Maar ondanks de drukte, de chaos en de hitte, vond Karen het toch een aanrader om naar deze bestemming te gaan. Ze waardeerde zowel de landen als het reizen met een groep. (En de diarree bleek gelukkig goed hanteerbaar.)

De keuze voor een groepsreis kwam voort uit een persoonlijke overweging. Vorig jaar verloor Karen haar echtgenoot, wat een scala aan emoties en vragen met zich meebracht, waaronder het gemis van samen op vakantie gaan. Uiteindelijk voelde ze de behoefte om er even tussenuit te gaan, maar ze wilde niet alles zelf regelen en ook niet helemaal alleen reizen. Een groepsreis leek steeds meer de juiste optie. Na het bekijken van verschillende reizen en organisaties, koos ze voor Djoser vanwege de flexibiliteit en het niet volgepropt zijn van het reisschema. Ook wilde ze ergens naartoe waar ze normaal gesproken niet alleen naartoe zou gaan, maar ze wilde ook niet deelnemen aan een speciale singlereis. Een mix van singles en stellen leek haar prettiger.

Op het vliegveld keek ze al nieuwsgierig om zich heen, zich afvragend wie haar groepsgenoten zouden zijn. Maar de echte kennismaking zou pas in New Delhi plaatsvinden. De eerste vier uur na aankomst in India brachten haar meteen uit haar comfortzone, toen ze in een riksja zat met een tot dan toe onbekende man. Karen was te angstig om zich daarvoor te schamen, want het verkeer in India was overweldigend. Gelukkig wist de bestuurder ons behendig door de drukte te loodsen.

Het wachten bleek ook een onderdeel te zijn van het reizen in een groep. Drie kwart van de groep staat klaar om naar een moskee te gaan, terwijl een kwart nog ontbreekt omdat ze op zoek zijn naar de wc. Maar al snel leerde Karen haar medereizigers beter kennen, zoals Mel en Rob, die haar hart stalen met hun gevoel voor humor. Rob, met zijn opvallende lengte, bleek ook nog eens een uitstekend richtingsgevoel te hebben, wat Karen al snel leerde om bij twijfel altijd hem te volgen.

Reizen