Religie. Onmenselijk zware taak voor Imam uit Almere

zware taak
Hem wacht een zware taak…

Het is een zware taak die hem wacht, een onmenselijk zware taak zelfs. Tijdens een digitaal optreden van  Ware Islam, zag ik hem bezig deze imam uit Almere. De Ware Islam is een campagne, die zich tot doel heeft gesteld eens duidelijk te zeggen, waar de Profeet nu echt voor stond en imam Shafir Siddiki was er een van de sprekers.

Bebaard zoals alle goede imams behoren te zijn, kwam hij vertellen wat de ware islam nu precies inhoudt. En ik moet zeggen, ik had met hem te doen. Wat een onmenselijk zware taak wacht deze man.

zware taak
Imam Shafir Siddiki

Maar hier eerst een kleine greep uit zijn uitspraken:
-Terreur aanslagen zijn in strijd met Islam en onder geen omstandigheden geoorloofd.
-We zouden allen moeten samenwerken om bloedvergieten in de naam van religie te verwerpen.
-Alle vormen van tolerantie en begrip moeten worden aangemoedigd.
-Islam is geen religie van dwang en geweld. Iedereen is vrij om te geloven, wat hij of zij wil.
-In de Koran zijn geen verzen te vinden, die aanzetten tot geweld.

Wat dat laatste betreft, is alleen een kleine blik op een vers uit Soera 2 in de koran al voldoende om het tegendeel te laten zien. ‘Bevecht op het pad van Allah degenen die jullie bevechten. En dood hen, waar je ze tegenkomt. Want zich met hen associëren is erger dan moord’, zo is er onder meer te lezen. Maar met voldoende hermeneutische vindingrijkheid kun je aan elke tekst natuurlijk de draai geven die je wilt.

Wat die andere uitspraken van Shafir Siddiki betreft, zoals ik al zei, ik heb werkelijk met deze imam te doen, gezien de onmenselijk zware taak die hem wacht. Dat Allah hem bijstaat… Wat een werk staat deze man te wachten. Want hij moet het hele Midden-Oosten en Noord-Afrika, die als ik het allemaal goed begrepen heb, van de ware islam zijn afgedwaald, weer op het juiste spoor brengen. Hij moet er slapeloze nachten van hebben. Allah geef me de kracht door te zetten. Met dat afvallig gedoe onder mensen die zich  moslims noemen moet het daar nou maar eens afgelopen zijn.

En dat, terwijl hij zelf in het verkeerde land is verdwaald. Want in Nederland, worden andersdenkenden niet onthoofd, vrouwen niet gestenigd omdat ze het aandurfden op blote voeten te gaan pootje baden en moskeeën niet in brand gestoken, zoals met kerken van de andersdenkenden in Moslimlanden.

Mij lijkt, dat het voor deze imam niet meer dan passend zou zijn, om met zijn bekeringsmissie in Saoedi-Arabië te beginnen. Want dat is per slot van rekening de plek waar de geboortewieg van de Profeet stond. Helaas lijkt het erop, dat hij er met zijn ideeën over wat ware islam inhoudt, niet zomaar binnenkomt. Maar wellicht is er met een demonstratie van Ware Islam voor de poorten van de ambassade van deze grote olieproducent in Den Haag iets te bereiken, zodat deze goed menende imam er alsnog een werkvergunning krijgt. Het is te proberen…

 

Meer over dit onderwerp

Hans Teeuwen vindt de Ware Islam (YouTube)

Ook op trefpunt Azie: Islam en tolerantie. Wat doen we met het jihadisme?
Over Antonin Cee 200 Artikelen
Antonin Cee woont sinds eind jaren tachtig in Chiangmai en voerde themareizen uit. Hij studeerde filosofie aan de Universiteit van Montpellier in Frankrijk en werkte enige tijd als redacteur bij The Nation in Bangkok. Ook schreef hij artikelen voor verschillende Nederlandse, Belgische en Engelstalige magazines. Met zijn achttienjarige dochter vormt hij een eenoudergezin en brengt elk jaar enige tijd door in Zuid-Frankrijk. Hij publiceerde een verhalenbundel getiteld 'Inheems Kruid'. Onlangs bracht hij zijn tweede boek 'Thailand tegen het Licht' uit. Beide boeken zijn zonder verzendkosten te bestellen bij www.amazon.de.