Zondag 11 december, een dag voor Robert


Vandaag, zondag 11 december, zou Robert von Hirschhorn zijn lezing ‘Mijn kijk op Boudewijn’ houden, Voor een gehoor van Büch-kenners en -enthousiasten zoals hij. Het heeft niet zo mogen zijn. Woensdag 7 december overleed Robert aan een hersenbloeding, het gevolg van een valpartij. Het nieuws van zijn overlijden is hard aangekomen, zowel bij redactie, mede-auteurs  en lezers van Trefpunt Thailand als het gezelschap in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. Er zal daar vandaag uitgebreid aandacht worden gegeven aan overlijden en werk van Robert.

Wij doen dat eveneens. Trefpunt Thailand is deze dag voor en van een eigenzinnige, boeiende auteur en een opmerkelijk mens. Robert heeft met zijn bijdragen een groot aandeel gehad in de diversiteit en kwaliteit van onze site. Hij zal zeer worden gemist.

De productie Dankjewel Robert bestaat uit drie stukken. Twee ervan zijn van Robert zelf en kenmerkend voor zijn werk: het gedicht J’ai voulu voir, j’ai vu en het verhaal Het culturele klimaat van Chiang Mai. Beide zijn weergegeven in de favoriete stijl van Robert: alleen tekst, want foto’s zouden slechts de aandacht van de tekst afleiden. Trefpunt-redacteur Hans Geleijnse beschrijft in Spelen met de marge. Robert von Hirschhorn geboren Schrijver/dichter uitvoerig leven, persoon en opvattingen over schrijverschap van Robert.

De verhalen vinden jullie in de speciale rubriek Dankjewel Robert van De Leessalon.

Robert von Hirschhorn/Robert Max Boer wordt dinsdag 13 december om 1300 uur gecremeerd. Adres: Uitvaartcentrum Levendaal 103, Leiden (oude stadscentrum).

 

 

 


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 722 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.