Zes doden bij crash Nepalese helikopter nabij Mount Everest

Navesh Chitrakar/Reuters

Mensen dragen het lichaam van een persoon die stierf bij een helikoptercrash nabij de Mount Everest op dinsdag 11 juli 2023 in het Tribhuvan University Teaching Hospital in Kathmandu.CNN

Bij de helikoptercrash kwamen 6 mensen om het leven NepalDat heeft een woordvoerder van de internationale luchthaven Tribhuvan in Kathmandu dinsdag gezegd.

De helikopter van Manang Air vervoerde vijf Mexicaanse passagiers en een Nepalese piloot, vertelde Teknath Situla aan CNN.

Manang Air richt zich op toeristen die de toppen van Nepal willen zien, meldde Reuters Mount EverestDe hoogste berg ter wereld.

Bekijk deze interactieve inhoud op CNN.com

Het vertrok dinsdag om 10:05 uur lokale tijd (12:20 uur ET) vanuit het district Solukhumbu, waar de Everest zich bevindt, naar de hoofdstad Kathmandu, volgens een verklaring van de Nepalese burgerluchtvaartautoriteit.

De helikopter verloor 10 minuten later, om 10:13 uur, het contact en stortte vervolgens neer in de landelijke gemeente Likupike, Solukumbu, aldus de autoriteit.

De lokale bevolking en de politie haastten zich naar de plaats van de crash en vonden de lichamen van alle inzittenden.

“Alle zes lichamen zijn geborgen. We zijn nu begonnen met het proces om ze naar Kathmandu te brengen. Het zal enige tijd duren, omdat het betekent dat je over de weg moet reizen vanaf de plaats van het ongeval en vervolgens naar Kathmandu moet vliegen”, vertelde Sitoula aan CNN.

Hij zei verder dat de oorzaak van het ongeval nog niet is vastgesteld.

Het slechte weer, het slechte zicht en het bergachtige terrein van Nepal dragen bij aan de reputatie van Nepal als extreem gevaarlijk voor vliegreizen.

In januari kwamen zeker 68 mensen om het leven toen een vliegtuig neerstortte nabij de stad Pokhara in centraal Nepal. Het is een Himalaya-natie Het ergste vliegtuigongeluk ooit Al meer dan 30 jaar.

READ  De tornado in Missouri doodt en verwondt velen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *