Zeldzame sneeuwstorm richt zich op Zuid-Californië

Voorspellers zeiden dat een langzaam bewegende winterstorm vrijdag in Californië zou toenemen, een dag nadat grote delen van het westen bedekt waren met sneeuw en een winterse mix die het reizen op verschillende belangrijke verkeersaders verstoorde.

Verschillende circuits zullen sneeuwstormen veroorzaken over hoog terrein en bergpassen met zware sneeuwval en windvlagen, waaronder de Sierra Nevada en de Cross Range in Zuid-Californië. Dat meldt de Nationale Weerdienst Begin vrijdag.

Het zuidelijke deel van de staat heeft de grootste kans op regen, zware sneeuwval en harde wind op vrijdag, waarbij in sommige gebieden op donderdag winterweer begint. Er kan enkele centimeters regen vallen op de kusten en valleien, en zware sneeuw, tot zeven voet, kan vallen op hoogtes van 4500 voet boven zeeniveau. Gebieden onder de 2.500 voet zullen naar verwachting tot zes centimeter ontvangen. Windstoten van 60 tot 75 mph zullen ook de hele dag een factor zijn.

Vrijdag zaten meer dan 80.000 klanten in Californië, voornamelijk in het noorden van de staat, zonder stroom. Volgens PowerOutage.us.

Miljoenen mensen in het Westen, voornamelijk in Californië en Nevada, kregen waarschuwingen voor winterweer en de weerdienst gaf tot zaterdagmiddag een zeldzame sneeuwstormwaarschuwing voor de bergen van de provincies Los Angeles, Ventura en Santa Barbara.

“Deze sneeuwstormwaarschuwing is iets wat onze gemeenschap niet gewend is te horen”, zegt Jackie Ruiz, voorlichtingsfunctionaris van het Santa Barbara County Office of Emergency Management. Hij zei dat de boodschap van de provincie eenvoudig is: “Als je niet de deur uit hoeft, blijf dan thuis.”

Donderdag sloot de storm delen van Oregon af, waardoor automobilisten urenlang strandden. Anderen lieten hun voertuigen achter Aan de kant van de weg. Reisonderbrekingen bleven vrijdag aanhouden met het Oregon Department of Transportation Sluitingen aankondigen Op maar liefst drie snelwegen. Op woensdag produceerde de storm 10,8 inch sneeuw in Portland, waardoor de stad zijn tweede sneeuwval kreeg, waar voorspellers Dat twitterde hij. Veel hogescholen, universiteiten en schooldistricten Vrijdag gesloten.

READ  Biden kondigt nucleair aangedreven onderzeeërovereenkomst aan met Australië en Groot-Brittannië

De sneeuwval zorgde ook voor gevaarlijke toestanden op de wegen In Wyomingleidend tot wegafsluitingen in het zuidelijke deel van de staat.

De westkust is een van de moeilijkste plekken in het land om het weer te voorspellen vanwege het gebrek aan monitoring in de Stille Oceaan, en de intensiteit van de storm verraste velen – inclusief voorspellers -.

Mark Bestrella, directeur van het Los Angeles County Department of Public Works, zei dat ambtenaren er bij de bewoners in de noordelijke delen van de provincie op aandringen om vanaf vrijdag te schuilen vanwege wegafsluitingen die in het weekend worden verwacht. “In principe klaar voor een sneeuwdag” is zeldzaam en opwindend, maar kan nog steeds gevaarlijk zijn.

“Het is geen weekend voor het strand”, zei hij. “Wat we echt voorstellen, is dat iedereen goed volhoudt en de sneeuw eraf haalt, en dan kunnen we eruit.”

“Het komt allemaal neer op een groot sneeuwevenement”, zegt Andrew Roark, senior voorspeller op het kantoor van de Weather Service in Los Angeles.

Iemand die in het centrum van Los Angeles staat, kan een 3.000 meter hoge bergtop zien waar normaal gesproken sneeuw op ligt, zei meneer. zei Roark. Op zaterdag zal die sneeuw zich langs de berg uitstrekken en meer sneeuw laten zien dan een typische winterstorm.

Maar verwacht niet dat het Hollywood-bord in de met sneeuw bedekte bergen verdwijnt.

“De Hollywood Hills worden de sneeuw bespaard, maar de San Gabriels achter het Hollywood-bord zeker niet”, zei dhr. zei Roark. (Weerdienstkantoor in Los Angeles Daarna bevestigd (Sneeuw of grijper, die op hagel lijkt en een zachte en natte textuur heeft, viel donderdagochtend in de buurt van waar de borden staan.)

READ  Branson's Virgin Orbit vraagt ​​faillissement aan en zoekt koper

In de Sierra Nevada lag al sneeuw Boven gemiddeld In deze tijd van het jaar wordt er meer sneeuw voorspeld. Hoewel sneeuw niets nieuws is in het gebied, riepen voorspellers in Reno, Nevada, op tot een zware storm die het reizen zou kunnen verstoren.

“Hoewel we niet definitief kunnen zeggen dat de weg zal worden afgesloten, en we hebben hier ook geen controle over, hebben gebeurtenissen in het verleden zeker vergelijkbare gevolgen gehad.” zeiden voorspellers.

Vrijdag is er een hoog lawinegevaar in de Sierra Nevada Lawinevoorspellingscentrum.

Dit zal niet de laatste winterstorm zijn die het gebied treft; Voorspellers van All Weather Service-kantoren in Californië voorspellen begin volgende week een nieuwe storm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *