Berthy’s goud van oud. De zakelijke Thaise


Arnold is een vage Nederlandse kennis. Vaak zie ik hem lange tijd niet en dan staat hij ineens voor de deur of belt, zoals vorige week. ‘Zin in een biertje?’, belde hij mij.
‘Ja hoor’, zei ik, ‘is er iets te vieren?’
‘Jazeker’, zei Arnold, ‘dan kunnen jullie kennis maken met mijn nieuwe vriendin.’

Alweer, wilde ik zeggen, maar kon nog net mijn mond houden. Hij heeft namelijk zo ongeveer om de drie maanden een nieuwe vriendin. Om Arnolds woorden ter herhalen: Een Thaise vriendin kan blijven zolang ze gezellig en lief is, maar zodra ze gaat zeiken over een huis bouwen, trouwen, gouden kettingen en zo, dan is de vriendschap snel over. Een partner is een partner en niet iemand waar ik aan moet gaan duwen en trekken om haar in de goede richting te krijgen.

Arnold is altijd opgewekt, maar wil geen energie steken in dames die anders willen of denken.
Als we rond 17.00 uur bij zijn huis arriveren maken we kennis met de nieuwe vlam. Lange zwarte haren, strakke spijkerbroek, een truitje dat nauw sluit om haar ranke lichaam, hoge hakjes, lipstick, prachtige spleetogen en lange gelakte nagels. Kortom, dit is er eentje hoor. Ze brengt bier en voor mijn vrouw Yui water, als we gaan zitten. Arnold gaat meteen van start met zijn laatste goeie mop.

Berthy jenner, Goud, Zakelijke Thaise

Als we uitgelachen zijn, vertelt Arnold dat hij met zijn nieuwe vriendin in zaken wil gaan.
‘Zoals?’, vraag ik.
‘Wel, beleggingen, investeringen en zo. Fon heeft gestudeerd in Bangkok en wil mij helpen.’
‘Weet je dat wel zeker?’, vraag ik Arnold. ‘Ik bedoel, ze ziet er uit of ze ergens heel goed in is, maar niet in zaken doen lijkt mij.’
Arnold wuift de kritische opmerking weg met een ‘Ik blijf er zelf bij hoor’.
‘Voordat je haar jouw geld laat beheren, zou ik eerst maar eens naar haar opleiding in Bangkok vragen, al is het maar voor de zekerheid’, voeg ik nog even toe.

Drie dagen later belde Arnold mij. Fon was vertrokken, Arnold had haar toch maar naar haar diploma’s gevraagd, maar die zouden bij haar moeder liggen. De naam van de universiteit in Bangkok die ze opgaf, was op internet niet terug te vinden. Na nog wat ‘vervelende’ vragen aan haar heeft ze boos haar koffer ingepakt.

Berthy jenner, Goud, Zakelijke Thaise, Met koffer

 


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Berthy Jenner
Over Berthy Jenner 42 Artikelen
Berthy Jenner is Haagse pensionado en blogger. Woont met Yui en dochter Robin in Chiang Mai, Thailand en geniet van elke dag. Meer van en over Berthy is te lezen op zijn blogsite www.sifaa.nl