YouTube onthult nieuw beleid voor content over eetstoornissen

New York (CNN) YouTube heeft dinsdag een reeks wijzigingen aangekondigd in de manier waarop het omgaat met inhoud met betrekking tot eetstoornissen.

Het platform heeft al lang inhoud verwijderd die eetstoornissen verheerlijkt of promoot, en de YouTube-communityrichtlijnen verbieden inhoud die gedragingen bevat zoals spoelen na het eten of extreem tellen van calorieën die risicovolle gebruikers zouden kunnen aanmoedigen om te volgen. Voor video’s met dergelijk ‘positief gedrag’ in de context van herstel, Netwerk licht Inhoud is alleen toegestaan ​​voor gebruikers die zijn ingelogd op de site en ouder zijn dan 18 jaar.

De beleidswijzigingen, ontwikkeld in overleg met de National Eating Disorders Association en andere non-profitorganisaties, hebben tot doel ervoor te zorgen dat “YouTube ruimte creëert voor gemeenschapsherstel en middelen terwijl we onze kijkers blijven beschermen”, vertelde Garth Graham, YouTube’s hoofd van wereldwijde gezondheidszorg, aan CNN. Een interview.

“We denken na over hoe we de draad kunnen doorprikken in termen van essentiële gesprekken en informatie die mensen kunnen hebben,” zei Graham, “waardoor mensen verhalen over herstel kunnen horen en mensen educatieve informatie kunnen horen, maar ook beseffen dat ze het visualiseren. De informatie … kan motiverend zijn.”

Socialemediaplatforms worden geconfronteerd met veranderingen die eraan komen Verhoogde controle vanwege hun effecten op de geestelijke gezondheid van gebruikers, met name jongeren. In 2021 hebben wetgevers de oproep gedaan Instagram en YouTube om accounts te promoten met inhoud die extreem gewichtsverlies en diëten laat zien aan jonge gebruikers. En TikTok heeft kritiek gekregen van online veiligheidsgroepen aangevraagd De app bood inhoud met betrekking tot eetstoornissen voor tieners (hoewel de site zich verzette tegen onderzoek). Ook volgen ze verschillende updates over hoe YouTube de afgelopen jaren omgaat Verkeerde informatie Medische problemen zoals miskraam en antibiotica.

READ  Heldere lichtbollen aan de hemel in Noord-Californië

Naast het verwijderen of leeftijdsbeperking van bepaalde video’s, is YouTube van plan om in negen landen panels toe te voegen die kijkers verwijzen naar crisisbronnen onder aan eetstoornissen gerelateerde inhoud, met plannen om uit te breiden naar meer regio’s. En als de video van een maker wordt verwijderd vanwege het overtreden van het beleid inzake eetstoornissen, zei Graham dat YouTube hen bronnen zal sturen over hoe ze inhoud kunnen maken die andere kijkers niet schaadt.

Maar zoals bij veel socialemediabeleid, is de uitdaging vaak niet de introductie ervan, maar de implementatie ervan, bijvoorbeeld de uitdaging waarmee YouTube wordt geconfronteerd om te bepalen welke video’s herstel bevorderen. YouTube zei dat het het beleid de komende weken wereldwijd zal implementeren en is van plan om zowel menselijke als geautomatiseerde moderatie te gebruiken om video’s en hun context te beoordelen.

“Dit zijn complexe, maatschappelijke volksgezondheidsvraagstukken [issues]’, zei Graham, ‘ik heb nooit perfectie willen overbrengen, maar om te begrijpen dat we actief moeten zijn, we moeten nadenkend zijn … Het duurde even voordat we hier kwamen, omdat we een proces wilden uitdrukken dat verschillende lagen heeft. Ik begrijp de uitdagingen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *