China trots en blij. Oeigoerenkampen zijn een groot succes!


China, Xinjiang-Oeigoeren, Erik Kuijpers

Liberté, égalité, fraternité !

Vrijheid, Gelijkheid, Broederschap! Jazeker! Und alle Menschen werden Brüder, vooruit, haal de Ode an die Freude van Beethoven er ook maar bij. Want China is heden erg blij!

Het State Council Information Office van China presenteert met grote woorden en een pak procenten het succes van de heropvoedingskampen in Oeigoerenland, Noordwest China, waar meer dan een miljoen Xinjiang-Oeigoeren ‘heropgevoed’ zijn.

Nou, daar komen de indrukwekkende cijfers en de lovende woorden.

Drie jaar geen aanslagen door Xinjiang-Oeigoeren!

Geen incidenten door terroristen gedurende drie jaar; want drie jaar geleden is China daar begonnen met educatie en training van Xinjiang-Oeigoeren die, zoals eerder beschreven, van Turkse komaf zijn en moslim. De situatie in de regio is nu stabiel!

Infiltratie van godsdienst-extremisme is gestopt, er is weer orde en veiligheid op straat en iedereen leeft in gelijkheid, solidariteit en harmonie!

En daardoor loopt het toerisme als een trein! In 2018 komen 150 miljoen toeristen naar Xinjiang, maar liefst 40 procent meer dan het jaar daarvoor. En van hen komen er 2,6 miljoen uit buitenlanden, en dat is maar liefst 12 procent meer.

De kampen genieten ‘algemene steun’!

Dat zegt de mededeling. De leerlingen, het artikel zegt ‘trainees’, rekruten, maar het zijn gewone mensen, Xinjiang-Oeigoeren, hebben door de ‘lessen’ een diep begrip gekregen van het kwaad dat terrorisme heet en over religie-gebaseerd extremisme.

Brede dank gaat uit voor de training en hoe ze deze Xinjiang-Oeigoeren hebben los kunnen weken van de godsdienstketenen van religieus extremisme.

Nee, deze opvoeding en training heeft degelijk de stabiliteit en de harmonie in het gebied beschermd alsmede de fundamentele mensenrechten en dus heeft hun methode de steun van alle etnische groeperingen daar.

Ja, het leeft onder de mensen: deze positieve ontwikkelingen hebben tijd en moeite gekost, maar zonder hun training zou er vandaag in Xinjiang niet zoveel rust en vrede heersen! Dat zegt de Chinese overheid.

En jij, Xi Jinping, geloof je het zelf?

Bron:

Khaosodenglish; https://tinyurl.com/y52p3tur

Meer lezen?

Xinjiang-Oeigoeren worden gedwongen varkensvlees te eten en alcohol te drinken; https://www.trefpuntazie.com/china-oeigoeren-varkensvlees/

Foto’s en prenten

Oeigoerenkamp in Xinjiang; Kamp in Xinjiang; wikipedia, 58271111


Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 862 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland