Woedende afwerkingen bepalen de laatste vier: nr. 5 zaden Miami, San Diego State zijn binnen

Miami versloeg Texas met 88-81 in het NCAA-toernooi voor heren op zondag en verzekerde zich van de laatste plek in de Final Four van volgend weekend in Houston, waar het team zich zal voegen bij San Diego State, Florida Atlantic en Connecticut. , zijn volgende tegenstander.

Miami, dat in zijn eerste nationale halve finale speelde, kende een snelle start, maar raakte al snel achter de Longhorns, die achter een pro-Texas publiek speelden.

Miami, kalm en volhardend, krabbelde terug van een 13-punts gat in de tweede helft om een ​​furieuze finish neer te zetten. Norsad Omeier sloeg twee belangrijke vrije worpen met een gelijkspel met nog een minuut te gaan, en Texas kon niet terugkomen.

In november, toen Creighton naar de Maui Invitational vertrok, stopten de Bluejays in San Diego en deelden de volgende dag een chartervliegtuig naar Hawaï met het San Diego State-team. Herinneringen aan de overwinning van Creighton op San Diego State in de eerste ronde van het NCAA-toernooi voor mannen in maart vorig jaar, hebben mogelijk tot enkele ongemakkelijke momenten geleid.

Maar twee coaches, Greg McDermott van Creighton en Brian Dutcher van de staat San Diego, zaten aan de andere kant van het gangpad film op hun laptop te kijken, scoutingrapporten uit te wisselen en te praten over de mogelijkheid van een comeback aan het begin van het seizoen. Concurrentie.

Dat deden ze tenminste niet. De teams vlogen terug naar San Diego, zetten de Azteken af ​​en de coaches – en hun teams – namen afscheid van elkaar.

Tot ziens op de weg.

Dat kronkelende pad heeft beide teams naar plaatsen gebracht waar ze nog nooit eerder zijn geweest, met coaches en spelers – waaronder twee broers, Creighton’s Arthur Kaluma en San Diego State’s Adam Sieko – die zich verwonderen over de serendipiteit van dit alles.

“Ik had nooit gedacht dat we ze hier zouden spelen of een paar play-calls van zijn systeem zouden stelen”, zei Dutcher.

De staat San Diego, die slechts twee keer naar het tweede weekend van het NCAA-toernooi is geweest, neemt het op zaterdag op tegen de als negende geplaatste Florida Atlantic, de kampioen van de East Region, in de nationale kampioenswedstrijd in Houston.

Het beslissende spel kwam toen San Diego State de klok opliep bij het laatste schot.

Trammell reed de baan op met Ryan Nembhard op zijn rechterheup en liet een drijver los die langs de rand schampte terwijl de zoemer klonk. Maar terwijl Trammell op het veld lag, klonk het fluitje van scheidsrechter Lee Cassel.

Al snel had Trammell het publiek op de been en ging op weg naar de foutlijn, met vier teamgenoten achter hem – en de hele Azteekse bank – die de armen vasthielden. De eerste vrije worp van Trammell rolde van de rand en het gebrul van het publiek werd nog luider.

Hij nam twee druppels, haalde diep adem en nam de volgende.

Baylor Shearman, die quarterback speelde op de middelbare school, dreef de bal naar binnen en gooide een lange pass naar Akuk Arop van Kaluma en San Diego State aan de andere eindlijn. Ze tipten de bal buiten de baan toen de zoemer klonk. De scheidsrechters brachten beide teams echter terug naar hun banken en bekeken het spel om te zien wie de bal het laatst had aangeraakt en of er nog tijd was.

Na een paar minuten oordeelden ze dat de tijd om was. Spelers van de staat San Diego haastten zich het veld op om het te vieren.

De laatste zes seconden “voelden als een eeuwigheid”, zei aanvaller Arop uit de staat San Diego uit Omaha op het veld nadat hij en zijn teamgenoten de netten hadden omgehakt.

McDermott, die tegen agenten schreeuwde toen hij de rechtszaal verliet, zei dat hij geen verklaring voor het vonnis kon krijgen, omdat hij geen tijd meer had. De NCAA zei in een verklaring dat de beoordeling aangaf dat de klok te laat begon te lopen. McDermott weigerde kritiek te leveren op de overtreding.

READ  Aandeel SVB Fonds opgeheven. In het rapport staat dat de bank zichzelf wil verkopen.

“Beide teams speelden hun staart af”, zei hij. “Officieel maakt deel uit van het spel. We gaan daar niet heen. We verloren een wedstrijd omdat we niet genoeg deden en San Diego State verloor.

Dutcher prees McDermott voor een controversiële fout, daarbij verwijzend naar zijn tijd als assistent in Michigan toen Seton Hall Seton Hall versloeg voor het nationale kampioenschap van 1989. “Moeilijk. We hebben allemaal wat genade in het verliezen, zelfs als we de uitnodiging niet accepteren’, zei Dutcher.

Staatsbewaker Lamond Butler van San Diego had 18 punten op 8-van-11 schieten en stond op het punt om het laatste schot te nemen totdat Creighton een fout op hem maakte met nog zes seconden te gaan, waardoor de Azteken gedwongen werden de bal buiten de baan te nemen, maar ook buiten de schotklok renden .

Trammell, van de Seattle University, scoorde 21 punten om de staat San Diego langs het hoogst gerangschikte Alabama te leiden, waarbij hij slechts 5 van zijn 14 schotpogingen deed en nooit de vrije worplijn bereikte. De laatste seconde.

Toen hij naar de lijn stapte nadat hij zijn eerste poging had gemist, zei Trammell dat hij zichzelf eraan herinnerde dat hij vorige week 1.000 vrije worpen had gemaakt en dat het moment geen probleem voor hem was. “Ik moest eraan geloven”, zei hij. “Met dat vertrouwen, ja, ik heb de eerste gemist, maar de tweede ga ik zeker niet missen.”

San Diego State, dat een sterk thuisvoordeel heeft, is een regelmatige NCAA-mededinger geweest in de Mountain West Conference, maar werd overschaduwd door Gonzaga- en Pac-12 Conference-teams. Desalniettemin is dit het moment waar het programma lang op hoopte te komen.

Tegen de gespierde, methodische vorm van basketbal van de staat San Diego ontvouwde Creightons kunstzinnige, vrij vloeiende aanval zich in contrasterende stijlen.

Het werd meestal gespeeld in het voorkeurstempo van de staat San Diego, maar Creighton speelde bijna uitsluitend met de leiding en hield herhaalde Azteekse aanvallen tot de laatste minuten tegen.

Nadat Creighton een voorsprong van 28-20 had genomen, aangespoord door de in blauw geklede menigte, bedacht San Diego State eindelijk hoe hij kon voorkomen dat de Bluejays ‘7-foot-1 center Ryan Kalkbrenner naar de rand duikt. Om de alley-oop of zijn handige postmoves te gebruiken. Mensah deed zijn werk tegen Kalkbrenner, die Creighton aanvoerde met 17 punten.

Toen Trammell een springer tot zinken bracht bij de vrije worplijn, kreeg San Diego State eindelijk een voorsprong met minder dan drie minuten te gaan in de rust. Maar Creighton stond geen nieuwe basket toe en stond tijdens de rust met 33-28 voor.

San Diego State stormde de kleedkamer uit en toen Mensah opeenvolgende schotpogingen blokkeerde, waardoor Butler’s snelle ontsnapping op gang kwam, namen de Azteken hun eerste voorsprong op 35-34.

Nogmaals, het duurde niet lang. Kaluma antwoordde met een rijdende lay-up, en San Diego State werd koud en miste de volgende 10 schoten – velen van hen op ritten naar de rand. Maar de Azteken leunden op hun verdediging en diepte, waardoor de Bluejays na rust uitgeput raakten. Creighton schoot slechts 28 procent in de tweede helft, inclusief een laagseizoen van 23 punten in de helft. De Bluejays misten 10 van hun 3-puntspogingen in de helft.

De ouders van Kaluma en Seiko, samen met hun twee jongere zusjes, zaten een paar rijen terug op het middenveld en droegen gepersonaliseerde witte T-shirts met de basketbal, de logo’s van beide scholen en de namen en nummers van de broers.

Na de wedstrijd omhelsden hun twee zonen elkaar in een handdruklijn, en Seiko vertelde Kaluma dat hij van hem hield. Gedurende die tijd waren ze ook een voorbeeld voor hun teams, van wie de een de netten doorsneed terwijl de ander het gevoel had dat hij zijn hart sneed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *