Windpark op commerciële schaal goedgekeurd voor de kust van New Jersey

Het Ocean Wind 1-project is een belangrijke stap in de richting van het doel van president Biden om tegen 2030 30.000 megawatt te produceren uit offshore windturbines in kustwateren in het hele land. Het ligt op 13 zeemijl van Atlantic City.

Naast de turbines wordt goedkeuring gevraagd voor de bouw van drie offshore onderstations waarmee de door de drijvende turbines opgewekte elektriciteit wordt geleverd aan het gehuurde gebied.

Elizabeth Klein, directeur van BOEM, noemde de goedkeuring “weer een belangrijke stap voorwaarts voor de offshore windindustrie in de Verenigde Staten”.

Liz Burdock, oprichter en CEO van het Business Network for Offshore Wind, dat het project ondersteunt, zei in een verklaring dat werknemers in New Jersey en fabrikanten in Baltimore, Maryland, componenten voor de turbines beginnen te maken.

“De aankondiging van Record of Decision door Ocean Wind 1 betekent een grote verandering, niet alleen voor Oerstedt, maar ook voor de toonaangevende offshore windindustrie van New Jersey”, aldus de gouverneur van New Jersey, Phil Murphy, een democraat. Dhr. zei Murphy.

De regering-Biden heeft al een faciliteit met 62 turbines goedgekeurd in Martha’s Vineyard, Massachusetts, genaamd Vineyard Wind. Het keurde ook South Fork Wind goed, een project met 12 turbines voor de kust van Rhode Island dat elektriciteit zou leveren aan Long Island, NY.

Maar er zijn obstakels. Landeigenaren en vissersgroepen klaagden aan om het Vineyard-windproject stop te zetten, met het argument dat de regering de effecten die het windmolenpark zou kunnen hebben op lokale vissers of de Noord-Amerikaanse walvis niet voldoende had bestudeerd.

READ  Aziatische aandelen versoepelen vooruit op Amerikaanse inflatiegegevens, Fed-minuten

In New Jersey hebben onlangs drie groepen de staat aangeklaagd om te proberen het Ocean Wind 1-project te stoppen, met het argument dat de windturbines het leven in zee zouden kunnen schaden en de regels voor kustbeheer van New Jersey zouden schenden. Bruce Afron, een advocaat die Save Long Beach Island, Protect Our Coast NJ en Defend Brigantine Beach vertegenwoordigt, zei dat gemeenschapsactivisten van plan zijn de goedkeuring van woensdag aan te vechten.

Door Ocean Wind 1 goed te keuren, verdedigde de regering-Biden het project tegen aanvallen van het milieu en zei dat het bureau “alomvattende” maatregelen wilde opleggen om het zeeleven, waaronder zeeschildpadden en Atlantische steur, te beschermen.

Sinds januari zijn 25 walvissen gestrand of gestorven aan de oostkust, wat tot controverses heeft geleid. Tegenstanders wijten het aan seismische onderzoeken die zijn uitgevoerd voor offshore windprojecten. Wetenschappers zeggen dat er geen bewijs is voor een verband en vermoeden andere factoren, waaronder klimaatverandering. Mariene soorten passen zich aan de opwarming van de oceanen aan door steeds meer naar nieuwe gebieden te verhuizen, ook in de buurt van kusten die kwetsbaarder zijn voor aanvaringen met schepen en verstrikt raken in vistuig.

De National Oceanic and Atmospheric Administration zei op haar website dat “er geen verband bestaat tussen recente grote walvissterfte en lopende oceaanluchtonderzoeken”.

De federale goedkeuring is de laatste regelgevende stap voor Ocean Wind 1, die nu met de bouw zal beginnen. Orstedt zei dat het eind 2024 of begin 2025 operationeel zou worden.

READ  SDSU vs SDSU op tv hoe te kijken, streamen, welk kanaal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *