Will Lewis werd in de tweede ronde gepakt door de Titans na een vrije val in de NFL Draft

Duron DavenportESPN4 minuten lezen

Titanen ruilen om Will Lewis te selecteren

De Titans ruilen tot de 33e keuze om Kentucky QB Will Lewis op te stellen.

Nadat hij uit de eerste ronde van de NFL-trekking viel, Will Lewis heeft een thuis gevonden bij de Tennessee Titans, die vrijdagavond ruilden om de voormalige Kentucky quarterback op nummer 1 in te nemen. Kies met 33.

Nadat ze donderdag in de eerste ronde geen quarterback hadden genomen, kwamen de Titans een avond later overeen om met de Arizona Cardinals een tweede ronde keuze (nr. 41 overall) en een derde ronde keuze (nr. 72) te ruilen in de draft van dit jaar en een derde ronde keuze in 2024. Speler.

“Gisteravond was zwaar”, zei Lewis. “Ik wist wat er met mij zou gebeuren. Het is een van die dingen waarvan je denkt dat je jezelf gaat beheersen en kalmeert, maar dan beginnen de wateren te stromen en lopen de emoties hoog op.”

De Titans ontvingen ook een keuze uit de derde ronde (nr. 81) van de Cardinals om Lewis te landen, van wie algemeen werd aangenomen dat hij donderdag een keuze uit de eerste ronde zou zijn, maar vrijdag de tweede ronde voor was.

Lewis, die Kansas City, Missouri verliet om vrijdag naar huis terug te keren, zei dat hij “opgewonden” was om het telefoontje te krijgen van de Titans, die hem ontvingen voor een pre-draft-bezoek.

“Ik ben geëindigd waar ik moest zijn en ik kijk ernaar uit om te strijden en aan de slag te gaan”, zei hij.

Lewis werd de vierde quarterback die werd geselecteerd in de draft van dit jaar en voegt zich bij Houston’s CJ Stroud (nr. 2 overall keuze) en Indianapolis’ Anthony Richardson (nr. 4) als rookie-signalers in de AFC South.

“Het zijn mijn jongens,” zei Lewis. “Ik ben heel blij om te zien dat ze gaan waar ze zijn gegaan. Zolang ze me niet bespelen, wens ik ze het beste. [It’s] Het is absoluut gaaf om veel jonge quarterbacks in die divisie te hebben.”

Lewis voltooide vorig seizoen 65,4% van zijn passes voor 2.406 yards, 19 touchdowns en 10 onderscheppingen in Kentucky. De tweevoudig aanvoerder sloot zijn carrière af met een record van 17-7 als starter, waarmee hij Terry Wilson gelijk had voor de op een na meeste overwinningen van een quarterback uit Kentucky sinds 1993.

Met veteraan Ryan Tannehill die naar verwachting dit seizoen de starter van de Titans zal zijn, krijgt Lewis de kans om het jaar in een step-down rol door te brengen. Op 35-jarige leeftijd heeft het contract van Tannehill twee ongeldige jaren na het seizoen 2023 voor in totaal $ 9,2 miljoen.

Behoudens eventuele tegenslagen, zal Levis in 2024 de starter overnemen als de Titans afzien van de resterende twee jaar van het contract van Tannehill. Ondertussen zal Lewis het opnemen tegen Malik Willis, de derde ronde van Tennessee uit 2022, als back-up van Tannehill onder de nieuwe aanvallende coördinator Tim Kelly.

“Ik wil van hen leren”, zei Lewis over Tannehill en Willis. “Ze hebben al veel ervaring en kunnen me veel leren. Ik wil een geweldige teamgenoot voor ze zijn. … Ik wil ervoor zorgen dat ik doe wat ik kan om het team te helpen winnen.”

Lewis zei dat zijn teen in orde is na een “zere voet” in de tweede helft van vorig seizoen. Hij begon in de laatste wedstrijd van Kentucky, een verlies van 21-0 tegen Iowa in de Music City Bowl.

“Ik heb het gevoel dat mijn benen een van de sterke punten van mijn spel zijn”, zei Lewis. “Als dat niet het geval is, is het waardeloos. Maar ik zeg dat dat de aard van dit spel is.”

Lewis zei dat hij zijn teen had laten nakijken door enkele van de beste podotherapeuten in het land en zei dat zijn voet sinds begin februari 100% is.

De Titans pakten Peter Skoronski, de aanvaller uit het noordwesten, donderdagavond met de nummer 1 algemene keuze. Ze begonnen hun ontwerp met een keuze om 11 uur en gingen door met het herbouwen van hun aanvalslinie.

Dit is de tweede opeenvolgende versie waarin de Titans ruilden en een quarterback opstelden. Voormalig algemeen directeur John Robinson, die in december werd ontslagen, nam Willis vorig jaar over van de Liberty op nummer 86.

Willis startte drie van de acht wedstrijden waarin hij speelde en gooide voor 276 yards met drie onderscheppingen en geen touchdowns voordat hij op de bank zat voor Joshua Dobbs, die op 21 december werd getekend om Tennessee naar de play-offs te leiden.

Tannehill slaagde vorig seizoen voor 2.536 yards met 13 touchdowns en zes onderscheppingen.

In dit rapport is gebruik gemaakt van informatie van de Associated Press.

READ  GOP-leider McConnell Falls, opgenomen in het ziekenhuis: NPR

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *