Wildfire Smoke Map: Welke Amerikaanse steden zullen naar verwachting worden getroffen door bosbranden in Canada?

In meer dan een dozijn staten zijn waarschuwingen voor de luchtkwaliteit afgegeven.

Honderden bosbranden in Canada zorgen nog steeds voor een slechte luchtkwaliteit voor miljoenen inwoners van de Verenigde Staten.

Woensdag heeft de National Weather Service luchtkwaliteitswaarschuwingen afgegeven voor ten minste 20 staten tot in het zuiden van Minnesota en Georgia. Waarschuwingen voor ongezonde luchtkwaliteit zijn ook uitgebreid naar delen van het noordoosten, waaronder de staat New York en New Jersey.

Rook zal tegen woensdagmiddag voortduren van Minnesota naar Washington, DC en de Carolina’s. Vanaf woensdag completeerden Chicago, Detroit en Minneapolis de top vijf van plaatsen voor ’s werelds slechtste luchtkwaliteit. IQAirHet monitort de luchtkwaliteit wereldwijd.

Volgens prognoses zullen donderdagochtend steden als Minneapolis, Chicago, Indianapolis, Atlanta en Pittsburgh worden getroffen door de smog.

Rook zal donderdagmiddag blijven hangen van Detroit naar Atlanta en naar het oosten tot in de buurt van Washington, DC en Philadelphia. De mist trekt naar verwachting pas donderdagmiddag op.

Verwacht wordt dat een slechte luchtkwaliteit geen invloed zal hebben op New York City, maar wel in het westen van New York, Pennsylvania en het zuiden van New Jersey, zo blijkt uit projecties.

READ  SpaceX Axiom-2 Launch, Thunder on the Beach: Zet je schrap voor druk verkeer

Rook van bijna 500 bosbranden die in Canada branden, drijft al meer dan een maand richting de Verenigde Staten, na een ongekende start van het seizoen dat al 19,5 miljoen hectare heeft verbrand. Canada heeft zijn eigen record voor jaarlijkse rookemissies bij natuurbranden verbroken.

Vanwege het droge klimaat en de intense hitte in de regio houden bosbranden nooit op.

Volgens IQAir hadden delen van het Midwesten, inclusief gebieden rond Minnesota, dinsdagochtend een van de laagste luchtkwaliteit ter wereld.

De luchtkwaliteit in Chicago bereikte de categorie “zeer ongezond” toen de luchtkwaliteitsindex op dinsdagmiddag steeg tot 250. Elk getal boven de 100 wordt als ongezond beschouwd voor gevoelige groepen, en 250 of “code paars” wordt als extreem ongezond beschouwd voor alle groepen.

Zodra een AQI 151 en hoger bereikt, kan het inademen van vervuilde lucht een aantal symptomen veroorzaken – zelfs bij gezonde mensen zonder reeds bestaande aandoeningen – waaronder verzwakking van het immuunsysteem en schade aan het lichaam, inclusief de longen en het hart.

Blootstelling aan geconcentreerde niveaus van PM2,5 kan kortetermijneffecten veroorzaken, zoals oog-, neus- en keelirritatie; Langetermijneffecten zoals hoesten, niezen en kortademigheid, en verergering van aandoeningen zoals astma en hartaandoeningen Amerikaanse Environmental Protection Agency

READ  Klimt's 'Lady with a Fan' haalt 108,4 miljoen dollar op, vestigt veilingrecord voor artiest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *