Thailand. Wilde olifanten bij de Barbecue.


 

olifanten

Wilde olifanten horen tot het dagelijks cliënteel van een Thais barbecue restaurant in de provincie Nakhon Nayok. Regelmatig komen er enkele uit de naburige bossen even ‘buurten’ bij het restaurant. Veel klanten bezoeken het restaurant vooral om foto’s van deze wilde olifanten te maken.

Jinwimon Mahasap, de restauranteigenaar, houdt het erop dat ze de BBQ ruiken en gewoon op zoek zijn naar voedsel. Als ze dichterbij komen en zien dat er mensen zijn, lopen ze weer weg. Twee van die wilde olifanten komen frequent even afzakken en  de eigenaar van het restaurant heeft ze een naam gegeven. De ene heet Plai Sarika en de andere met maar één slagtand, wordt  als zodanig aangeduid met Ngaa Diaw. Ngaa Diaw bezoekt het restaurant bijna dagelijks, haast alsof hij een vast ommetje maakt voor hij het bos weer opzoekt. 

Op 18 januari waren klanten zoals gewoonlijk varkensvlees aan het barbecuen toen een olifant vanaf de heuvel naar hen toe begon te lopen. Niet bekend met het fenomeen schrokken deze klanten toen de olifant toch wel heel dichtbij kwam. Ze renden weg maar namen wel de tijd om een video te maken. Toen de olifant de mensen opmerkte draaide hij zich om en liep in alle rust het bos weer in.

Ook op Trefpunt Azië: Laos. Xayaboury en zijn olifantenfestival


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 722 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*