WHO-experts herzien het advies over het vaccin tegen Covid-19 en zeggen dat het risico lager is voor gezonde kinderen en tienersCNN

De vaccinexperts van de Wereldgezondheidsorganisatie hebben hun wereldwijde Covid-19-vaccinaanbevelingen herzien om op te nemen dat het niet nodig is om gezonde kinderen en jonge volwassenen te vaccineren, die als een lage prioriteit worden beschouwd.

Volgens de Strategic Advisory Group of Immunization Experts (SAGE) van de WHO is de bijgewerkte routekaart ontworpen om prioriteit te geven aan Covid-19-vaccins voor mensen die het risico lopen op overlijden en ernstige ziekte.

Het wordt vrijgegeven om de omicron-fase van de pandemie weer te geven en omdat landen hoge immuniteitsniveaus van de bevolking hebben als gevolg van vaccins en infecties, kondigde het team aan na een recente vergadering.

De nieuwe gestroomlijnde aanbevelingen richten zich op groepen met een hoog, gemiddeld en laag risico.

SAGE beveelt aanvullende boosterdoses van het Covid-19-vaccin aan zes of 12 maanden na hun laatste boosterdosis voor groepen met een hoge prioriteit, zoals ouderen, immuungecompromitteerden, mensen van alle leeftijden, eerstelijnsgezondheidswerkers en zwangere vrouwen.

Voor degenen met een gemiddeld risico beveelt de groep primaire vaccinaties en de eerste boosterdosis aan, maar geen routinematige aanvullende boosters. Deze groep omvat kinderen en adolescenten met gezondheidsrisico’s en gezonde volwassenen onder de 60 jaar.

Landen zouden vaccins voor gezonde kinderen van zes maanden tot 17 jaar moeten overwegen op basis van factoren als ziektelast en kosteneffectiviteit, aldus het panel.

“De impact op de volksgezondheid van het vaccineren van gezonde kinderen en adolescenten is relatief laag in vergelijking met de vastgestelde voordelen van traditionele essentiële vaccins voor kinderen, zoals rotavirus-, mazelen- en pneumokokkenconjugaatvaccins”, zei SAGE in een persbericht.

De groep zei dat de richtlijnen voor vaccins gebaseerd zijn op de huidige epidemiologische omstandigheden en kunnen veranderen als zich een epidemie ontwikkelt.

Dit komt doordat landen hun eigen keuzes maken over vaccinaanbevelingen op basis van de beschikbaarheid en voortgang van vaccins.

Amerikaanse functionarissen overwegen bijvoorbeeld of ze mensen met een ernstig Covid-19-risico de kans moeten geven om nog een bipolaire booster te krijgen. Het Verenigd Koninkrijk en Canada zijn al begonnen met het toestaan ​​van bepaalde individuen om een ​​ander bipolair stimulerend middel te krijgen.

Deskundigen erkenden ook concurrerende gezondheidsprioriteiten als het gaat om vaccins.

“Zoals we allemaal weten, heeft de Covid-pandemie zijn tol geëist van immunisatieprogramma’s”, zei Dr. Hanna Nohinek, president van SAGE, dinsdag.

“Het is een enorme inspanning, en veel landen hebben een hoge dekking bereikt, maar het vereist nog steeds inspanningen om de verschillen te verkleinen, en we moeten de groepen met de hoogste prioriteit bereiken, en we moeten de gaten in de dekking dichten.”

Nohinek zei dat het nodig is om routinematige vaccinaties in te halen die kinderen tijdens de Covid-19-pandemie hebben gemist.

Hij wees op de toenemende incidentie van mazelen in alle regio’s van de Wereldgezondheidsorganisatie en zei dat immunisatieprogramma’s over de hele wereld moeten worden versterkt en hersteld. Mazelen is een indicatie dat er een bekende “tracer” of andere door vaccinatie te voorkomen ziekte aanwezig is in gemeenschappen.

Polio blijft zich in veel landen verspreiden, dus raden de vaccinadviseurs van de WHO aan de immunisatiedekking te verbeteren en een injecteerbaar poliovaccin aan te vullen wanneer er “aanhoudende polioviruscirculatie” is.

READ  Nee, het 'ontwaken' veroorzaakte niet de ineenstorting van het bankwezen in Silicon Valley

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *