Wel eens een ezelsburger gegeten?

Een bekend gezegde in de provincie Hebei (China) is: “In de hemel hebben ze drakenvlees, maar op aarde hebben we ezelvlees.”

Ezelvlees is de lokale specialiteit van Hebei. Meestal in de vorm van een burger. Dat wil zeggen een soort broodje met stukjes vlees ertussen. Je kan het eten als een snack of als deel van een maaltijd. Vaak wordt er wat groene peper bijgedaan en koriander. Populair als street food, maar je vindt het ook op de menukaart van sjieke restaurants.

Redactie, Donkeyburger, Baoding
Donkeyburger, Baoding stijl

Ezelsburgers werden al gegeten tijdens de Ming-dynastie (1368 – 1644). Het verhaal gaat dat de soldaten van de keizer niets meer te eten hadden en dat ze toen maar aan hun paarden begonnen. De gewone man vond dat een beetje zonde van die mooie paarden en gingen toen over op ezelvlees. En dat was nog lekkerder ook.

Redactie, Donkeyburger, Hejian
Donkeyburger, Hejian stijl

Aan het eind van de Qing-dynastie (1644- 1912) werd de ezelsburger pas echt populair. Dat kwam omdat toen de spoorlijn tussen Beijing en Hankou werd aangelegd en ezels toen niet meer nodig waren als transportmiddel.

Bron: Wikipedia

 

 

 

 

 

Redactie
Over Redactie 531 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*