Wegmans sluit een van zijn grootste supermarkten. De ongebruikelijke locatie beïnvloedde de zaken

Supermarktketen Wegmans sluit een van zijn grootste en meest bijzondere winkels omdat er te weinig klanten komen.

NATICK, Mass. — De wegmans-supermarktketen sluit een van zijn grootste en meest ongewone winkels omdat het niet genoeg klanten aantrekt, aldus het bedrijf.

De winkel in Natick, Massachusetts, zal deze zomer op een onbepaalde datum sluiten, zei het in Rochester, New York gevestigde bedrijf donderdag in een verklaring.

“Het nemen van deze beslissingen is niet eenvoudig. We doen dit echter voor het langetermijnvoordeel van onze mensen, onze klanten en onze gemeenschappen”, zei Brian McKendrick, regionaal directeur Human Resources, in de verklaring. “Helaas heeft deze ongebruikelijke locatie niet genoeg klanten aangetrokken om ons bedrijfsmodel te laten werken.”

De winkel van 134.000 vierkante voet (12.450 vierkante meter) werd in 2018 geopend in een ruimte in de Natick Mall die werd ingenomen door warenhuis JCPenney. Het is de eerste winkel van de supermarktketen met twee verdiepingen in een groot winkelcentrum.

In de winkel was tot de sluiting in 2019 een full-service Mexicaans restaurant gevestigd.

De winkel heeft 365 werknemers en ze krijgen allemaal een baan aangeboden op de vijf andere locaties van het bedrijf in de omgeving van Boston. Er zijn geen plannen om andere winkels in de staat te sluiten, aldus de verklaring. Wegmans heeft meer dan 100 winkels aan de oostkust.

READ  De gesprekken over het Amerikaanse schuldplafond zijn over deze kwesties vastgelopen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *