De week van Berthy. De omgekeerde alchemist


Berthy Jenner, Week, Alchemist, Farang

De omgekeerde alchemist noem ik hem.
Werkelijk alles verknalt hij. In Holland drie huwelijken en alle drie geëindigd in een echtscheiding. En dus komt hij het in Thailand maar weer eens proberen, want aan hem ligt het niet zegt hij.

De Thaise vriendin die hij opgepikt heeft via internet, die ken ik toevallig goed en zo leerde ik hem kennen. Na twee dagen heeft ze hem gedag gezegd. Mij vertelde ze: Hij heeft overal een mening over en vindt dat ik ook zo moet handelen. Nee, daar moet je bij een Thaise niet mee aankomen.

Een volgend beoogde vriendin, notabene uit een bar, had ongeveer dezelfde klachten en haakte in de namiddag al af. Toen een echte vriendin, die heeft ongeveer twee jaar bij hem gewoond en in die twee jaar twee keer gezegd dat zij zich van het leven wilde beroven. Dan sloot zij zich op in het toilet en moest haar vriend de deur forceren. Met Songkran vertelde zij dat ze twee weken in een tempel ging wonen en hij geloofde haar nog ook.

Ooit een Thai gezien die zich tijdens Songkran terug trekt in een tempel? Tuurlijk niet, zij had ook nog een Japanse kennis, zo hoorden wij van een vriendin uit de massagesalon en laat die Japanse kennis nu net twee weken in Thailand zijn…… Na terugkomst is de relatie dan ook binnen enkele dagen uiteengespat. Ze heeft wel een groot probleem meegenomen, haar familie stond namelijk garant voor de autolening, die hij niet meer afbetaalde. Hoe dat verder gelopen is weet ik niet. En zowaar kreeg hij nogmaals een vriendin die twee of drie jaar bij hem woonde. De relatie eindigde toen hij besloot om terug naar Nederland te gaan en haar zonder geld of woning achter liet. Ach ja, ze mocht de motorbike houden, maar moest wel het huurhuis uit.

Over huizen gesproken.De man verbleef zes jaar in Thailand en ieder jaar, dus 5x, verhuisde hij steeds uit wat eerst een  ‘geweldige’ woning was maar later  een  ‘probleemhuis’ bleek. Ja is ja en nee is nee, zegt hij en ik ben erg standvastig.

Thaise vrouwen geven problemen, zo zegt hij. Farang niet. Die zijn makkelijk……. maar dat is de lezer inmiddels wel duidelijk.


Berthy Jenner
Over Berthy Jenner 41 Artikelen
Berthy Jenner is Haagse pensionado en blogger. Woont met Yui en dochter Robin in Chiang Mai, Thailand en geniet van elke dag. Meer van en over Berthy is te lezen op zijn blogsite www.sifaa.nl

2 Comments

  1. Overal een mening over hebben en die wereldkundig maken kan irritaties opwekken. Soms kun je maar beter zwijgen of grondiger in de materie duiken om ongefundeerd geraaskal te vermijden. Een ander vertellen hoe het moet gaat niet werken in een gelijkwaardige relatie. Op werk wil dat misschien wel lukken als je een hogere functie hebt maar in de liefde is niemand de baas. Zie je niet in dat liefdesrelaties geven en nemen zijn, constant blijven communiceren, respect naar elkaar tonen, tja dan loopt elke relatie op de klippen. Of je nu met een Thaise, Nederlandse of Nigeriaanse gaat.

    Sommige Thai gaan inderdaad tijdelijk de tempel of verkondigen oprecht dat voornemen maar komt het er niet van. Maar als een relatie al onder spanning staat dan kan dat ook een mooi excuus zijn om de koffers permanent te pakken zonder dat de andere partner over de rooie gaat.

    Ga je uit elkaar dan probeer je dan liefst netjes te doen zodat beiden niet in de problemen komen. Liefst zorg je er tijdens de relatie al voor dat beide minstens enigszins zelfraadzaam zijn, dus beide een inkomen om maar wat te noemen, valt 1 partner weg (dood, ernstig ziek, verbreken relatie) dan zal de ander niet meteen verzuipen. Was dat huurhuis relatief duur dan is het logisch dat de ander dat niet alleen kan betalen, maar dan regel je nog een maandje huur zodat er een goedkoper onderkomen kan worden geregeld.

    Mensen die eerst blind alles geweldig vinden en daarna alles slecht vinden, die ken ik ook. Gaat het naar hun zin dan negeren ze alles wat niet in het plaatje past. Maar als dan die blik om slaat… Niets is zwart-wit dus ik gie man veel succes.. zien we hem straks in een ander werelddeel als de vrouwen in Nederland en Thailand beide niet deugen (geheel de schuld van die vrouwen natuurlijk want meneer heeft altijd gelijk…)? Ik zou hem Antarctica aanvevelen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.