De week van Berthy. Schoonpapa boos

Berthy Jenner, Week van, Schoonpapa, Sukhothai
Sukhothai: hard bestaan in mooi decor
Foto ©Sifaa.nl

Op mijn weblog heb ik wel een pagina met goede moppen. Maar het dagelijkse leven levert vaak ook iets te lachen op en dan heb ik het nu over mijn Thaise familie in Sukhothai.

Wat was er van de week aan de hand: Schoonzusje van 23 jaar woont nog steeds bij haar ouders. Ze is welliswaar getrouwd maar de husseband woont al lang met een andere Thaise samen.

Ze hebben een zoontje. Schoonzusje kijkt er nauwelijks naar om, Oma zorgt goed voor het kind. Schoonzusje heeft een baan in een restaurant en daarnaast krijgt ze af en toe geld van haar ‘echtgenoot’ om de dure melkpoeder en pampers voor hem te kopen. Bij elkaar heeft ze dan toch een redelijk inkomen.

Maar schoonzusje geeft het meeste geld uit aan sexy kleding en hoog gehakte schoenen. Haar kamer staat en hangt er echt vol mee. Pas als ze genoeg gekocht heeft wordt er melkpoeder voor het kind gekocht. Crazy maar waar, soms moet Oma financieel bijspringen.

Schoonpapa

Vorige week is de bom gebarsten en zijn schoonmoeder en -vader heel boos op hun dochter geworden omdat zij weigerde aan de stroomrekening, van omgerekend nog geen 14 euro, mee te betalen. En dat terwijl zij als enige een airco op haar kamer heeft.

En wat deed boze schoonvader deze week? Hij had al vreselijk de pest in dat zijn dochter allemaal van die sexy truitjes koopt en nu heeft hij een groot deel van die kleding en van de nauwelijks gebruikte schoenen ingepakt en op de markt verkocht……

Wraak voor het niet betalen van de electra en de melkpoeder of een tweede inkomen,  zeg maar…

Foto tegel homepage: Ouderlijk huis, ©Sifaa.nl

Meer Berthy
Berthy Jenner
Over Berthy Jenner 41 Artikelen
Berthy Jenner is Haagse pensionado en blogger. Woont met Yui en dochter Robin in Chiang Mai, Thailand en geniet van elke dag. Meer van en over Berthy is te lezen op zijn blogsite www.sifaa.nl