Wat weten we over de vermiste Titan-onderzeeër?CNN

Een onderzeeër Biedt plaats aan vijf personen Zie de overblijfselen De Titanic wordt nog steeds vermist op de bodem van de Noord-Atlantische Oceaan Massale zoekactie – Maar toen de tijd om was, werd dinsdag donder gehoord in het gebied.

Zoekteams hoorden dinsdag geluiden met tussenpozen van 30 minuten, volgens een intern memo van de overheid dat de zoektocht bijwerkt. Nadat extra sonarinstrumenten waren ingezet, was de donder vier uur later te horen.

Een update die dinsdagavond werd verzonden, zei dat er meer geluiden werden gehoord, hoewel het niet als “bonkend” werd beschreven. Het verwijst echter naar de “voortdurende hoop van de overlevenden”.

CNN nam contact op met OceanGate, de Amerikaanse kustwacht in Boston en Canadese functionarissen voor commentaar. Rolling Stone bracht het nieuws dinsdagavond voor het eerst naar buiten.

De onderzeeër Titan was op weg naar het beroemde wrak voor de kust van St. John’s, Newfoundland, Canada toen het contact verloor. Samen met zijn ondersteuningsschip liet het de bemanning een paar dagen met slechts voldoende zuurstof achter.

Dit is wat we tot nu toe weten.

De onderzeeër maakt deel uit van een achtdaagse cruise van OceanGate Expeditions die 250.000 dollar per persoon kost. De expeditie vertrok vanuit Newfoundland en de deelnemers reisden eerst 400 zeemijl naar de plaats van het wrak, 900 mijl (1.450 kilometer) voor de kust van Cape Cod, Massachusetts.

Op de ochtend van zondag 18 juni begon de onderzeeër aan zijn reis van twee uur. Het verloor het contact met het ondersteuningsschip Polar Prince, dat het schip naar de basis bracht, en zonk na 1 uur en 45 minuten, zeiden ambtenaren.

Die dag werd een zoekactie gestart.

Het is nog steeds onduidelijk wat er met de onderzeeër is gebeurd, waarom het contact verloor en hoe dicht het bij de Titanic was toen het verdween.

Bekijk deze interactieve inhoud op CNN.com

Ambtenaren hebben geen namen vrijgegeven Vijf mensen worden vermistDe Britse zakenman Hamish Harding, de Franse duiker Paul-Henri Narjolet, de Pakistaanse miljardair Shahjata Dawood en zijn zoon Sulaiman Dawood zijn bevestigd aan boord.

De vijfde persoon is OceanGate CEO en oprichter Stockton Rush, volgens een bron met kennis van het werkplan. OceanGate reageerde niet op het verzoek van CNN om commentaar.

Harding is gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten en leidt air brokerage Action Aviation. Het bureau zei op sociale media dat Harding aan boord van de onderzeeër was; Harding plaatste zaterdag online dat hij “trots was om zijn deelname aan de Titanic-duik aan te kondigen”.

Harding is een fervent avonturier, die vorig jaar met een Blue Origin-vlucht de ruimte in is gereisd, en wordt verondersteld het diepste punt ter wereld te zijn, de Challenger Deep in de Stille Oceaan.

Hij had zaterdag gepost dat Narjolet samen met hem op de onderzeeër zou zitten. De familie van Narjolet bevestigde aan CNN-partner BFMTV dat hij aan boord was.

Hij heeft tientallen jaren ervaring met het verkennen van de Titanic. Hij werkt als directeur onderwateronderzoek voor RMS Titanic Inc., dat de exclusieve rechten heeft om artefacten van het schip te bergen. Volgens zijn biografie op de website van het bedrijf voltooide Norjolet 35 duiken naar het wrak van de Titanic en hield hij toezicht op het herstel van 5.000 artefacten.

Een verklaring van hun families bevestigde dat de Pakistaanse vader en zoon aan boord waren. De Dawoods zijn een prominente Pakistaanse zakenfamilie die enkele van de grootste bedrijven van het land runt, met een portefeuille die energie, petrochemie, kunstmest, informatietechnologie en voedsel en landbouw omvat.

Van Hamish Harding/Facebook

Hamish Harding plaatste op 17 juni een foto van de duikboot op zijn sociale media-accounts.

De onderzeeër is ontworpen om 96 uur zuurstof te vervoeren.

Dinsdag om 13.00 uur zei de Amerikaanse kustwacht dat er nog 40 uur over kunnen zijn. Dat geeft de autoriteiten tot donderdagochtend de tijd om het schip te lokaliseren en te bergen.

Maar er zijn veel uitdagingen, waaronder de afgelegen locatie, het lokale weer, onderdompelbaarheid – en de buitengewone diepte van de oceaan in het gebied waar ze verdwenen.

De De diepste onderwaterredding ooit Roger Chapman en Roger Mallinson herstelden zich in 1973 van de onderzeeër Pisces III op een diepte van 1.575 voet. Ze zaten 76 uur vast.

Het wrak van de Titanic is erg diep en ligt bijna 4.000 voet onder de zeespiegel.

Het is niet duidelijk hoe diep de duikboot is. Sommige experts hebben erop gewezen dat het dichter bij de oppervlakte zou kunnen zijn, omdat onderzeeërs meestal gewicht kunnen verliezen voor extra drijfvermogen. Maar zelfs als ze de oppervlakte bereiken, is de deur van buitenaf vergrendeld – wat betekent dat ze zonder zuurstof komen te zitten, tenzij ze worden gevonden en bevrijd door reddingswerkers.

Bekijk deze interactieve inhoud op CNN.com

Een onderzeeër verschilt op een aantal belangrijke punten van een onderzeeër. Het heeft beperkte krachtreserves, dus het heeft een ondersteuningsschip aan de oppervlakte nodig om te lanceren en te herstellen. Het kan niet lang onder water blijven; In vergelijking met onderzeeërs besteedt de Titan doorgaans 10 tot 11 uur aan elke duik naar het wrak van de Titanic.

De Titan is gemaakt van koolstofvezel en titanium, weegt 23.000 pond, met veiligheidsvoorzieningen die de structurele integriteit van het schip bewaken, meldde OceanGate.

Het is compact en schaars van binnen, met veel ruimte als een minivan CBS-correspondent David Bock, die vorig jaar vlak voor de ramp met de Titanic op de Titan reisde. Slechts één toilet, geen stoelen; Passagiers zitten over de vloer. Er waren geen ramen behalve de patrijspoort waar passagiers de Titanic konden zien.

Van OceanGate Expeditions/twitter/file

Een archieffoto toont het wrak van de Titanic door de patrijspoort van een Oceangate-onderzeeër.

Zonder onderwater-gps wordt de onderzeeër alleen geleid door sms-berichten van het oppervlakteschip. Tijdens de reis van Bogue zei hij dat de onderzeeër meer dan twee uur verloren was nadat de communicatie tijdens een duik was verbroken.

De piloot gebruikt een videogamecontroller om de onderzeeër te begeleiden – maar als dat niet lukt, bestuurt een bedraad systeem de propellers, volgens Aaron Newman, die in 2021 op Titan dook en nu een Oceangate-investeerder is. De stuwraketten worden aangedreven door een extern elektrisch systeem, terwijl een intern systeem de communicatie en de verwarming aandrijft, zei hij.

Verschillende instanties uit zowel de Verenigde Staten als Canada zijn betrokken bij het zoeken aan de oppervlakte en onder water. Meer dan 10.000 vierkante mijl was dinsdag doorzocht.

Boten, vliegtuigen en radarapparatuur scannen het oppervlak naar een opgedoken onderzeeër. Sonar Sonarapparatuur op drijvers en schepen wordt ook gebruikt om onderwatergeluiden te detecteren.

De Amerikaanse kustwacht, de Amerikaanse marine, de Amerikaanse luchtmacht, de Canadese kustwacht en het Canadese leger coördineren zoek- en mogelijke reddingsoperaties. Frankrijk heeft ook een onderzoeksschip met een onderwaterrobot gestuurd om mee te zoeken.

Van Hamish Harding/Facebook

Hamish Harding plaatste een afbeelding op sociale media van de Polar Prince, een schip dat werd gebruikt om een ​​onderzeeër naar het wrak van de Titanic te vervoeren.

Magellan, een bedrijf dat diepzeekaarten maakt, is vooral bekend om zijn unieke diepzeebeelden van de Titanic.

Maar het vinden van een duikboot is slechts de eerste stap; Het herstellen ervan kan een andere uitdaging zijn.

Afhankelijk van waar en op welke diepte de onderzeeër wordt gevonden, hebben reddingsvaartuigen mogelijk beperkte mogelijkheden.

De nucleair aangedreven onderzeeërs van de Amerikaanse marine opereren bijvoorbeeld doorgaans op een hoogte van 800 voet of minder – wat betekent dat ze niet kunnen dalen tot onder de zeebodem, waar de waterdruk bovenop de onderzeeër ervoor kan zorgen dat deze explodeert.

Tijdens de reddingsactie in 1973 gebruikten functionarissen andere onderzeeërs en een op afstand bediend, door de marine gebouwd reddingsvaartuig om lijnen aan de Pisces III te bevestigen – die vervolgens werd gebruikt om het terug naar de oppervlakte te slepen.

Het is onduidelijk of deze methoden zullen werken voor Titan, gezien de onzekerheid rond de locatie.

01:55 – Bron: CNN

Bekijk het interieur van de onderzeeër die normaal wordt gebruikt voor de Titanic-reis

Het incident heeft tot discussie geleid over de veiligheid van diepzeetoerisme, waarbij sommigen erop wezen dat OceanGate in het verleden onder vuur is komen te liggen.

Twee voormalige OceanGate-werknemers uitten afzonderlijk vergelijkbare veiligheidsproblemen over de dikte van de romp van Titan toen ze enkele jaren geleden door het bedrijf werden aangenomen.

Een rapport van een onderzoekslaboratorium lijkt tegenstrijdige informatie te geven over de engineering en testen die bij de ontwikkeling van het schip zijn betrokken.

De wettelijke vertegenwoordiger van OceanGate pochte in een rechtszaak uit 2021 over de “ongeëvenaarde” veiligheidskenmerken van de Titan en zei dat het was gebouwd met het Applied Physics Laboratory van de University of Washington – maar de universiteit zei dat het lab nooit het ontwerp, de engineering of het testen van Titan heeft behandeld. .

Marktleiders uitten vijf jaar geleden hun bezorgdheid over de “experimentele benadering” van het bedrijf met betrekking tot de Titan-onderzeeër en zijn reis naar de Titanic, meldde de New York Times dinsdag.

De Unmanned Underwater Vehicles Group van de Marine Technology Society schreef in 2018 een brief aan de vermiste CEO Rush. De groep waarschuwde voor “negatieve gevolgen (variërend van klein tot catastrofaal) die ernstige gevolgen kunnen hebben voor iedereen in de industrie”, aldus de brief, verkregen door The Times.

OceanGate reageerde niet op een verzoek om commentaar op de brief of de beweringen van de twee voormalige werknemers.

READ  Vertragingen en annuleringen blijven bestaan ​​als reizigers kamperen op Newark Airport

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *