Wat u moet weten over de burgemeestersverkiezingen in Chicago

Twee machtige vakbonden waarmee mevrouw Lightfoot herhaaldelijk in botsing is gekomen – de Fraternal Order of Police en de conservatieve lokale afdeling van de liberale Chicago Teachers Union – keerden hun aanhangers naar haar twee tegenstanders. Hoeveel die aantekeningen helpen of pijn doen, blijft een open vraag.

Dhr. Vallas ontvangen. Maar die goedkeuring mevr. Het werd gebruikt als een aanvalslinie door Lightfoot, en het kan een aansprakelijkheid zijn onder inwoners van Chicago die het politiebureau niet vertrouwen of de retoriek en medeweten accepteren dat de vakbond vaak omgaat met Republikeinse politici, waaronder gouverneur Ron DeSantis. Uit Florida.

De Chicago Teachers Union, in wezen een anti-politie vakbond politieke organisatie, werd geleid door Cook County commissaris en leraar Mr. Het gaf Johnson zijn goedkeuring, draaiend op een ongegeneerd progressief platform.

De lerarenvakbond is de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een machtige speler in de politiek van Chicago, die herhaaldelijk stakingen voerde en ruzie maakte met de vorige twee burgemeesters, en een liberale visie voor de stad promootte die verder gaat dan onderwijskwesties. De goedkeuring ervan is nu een felbegeerd label onder progressief links.

Maar na een bittere strijd tussen die vakbond en mevrouw Lightfoot over het heropenen van scholen en Covid-19-voorzorgsmaatregelen, en in een stad waar veel inwoners misdaad en openbare veiligheid als hun grootste zorgen noemen, blijft het onduidelijk welke impact de goedkeuring van de leraren zal hebben. wil

In Chicago hebben raciale en etnische groepen een lange geschiedenis van stemmen in blokken, met ongeveer evenveel blanke, zwarte en Latijns-Amerikaanse inwoners. Het burgemeestersveld van dit jaar omvat zeven zwarte kanshebbers (waaronder mevrouw Lightfoot en meneer Johnson), een blanke kandidaat (meneer Vallas) en een Spaanse kandidaat (meneer Garcia).

READ  Bronnen zeggen dat de Bucks Adrian Griffin van de Raptors aannemen als coach

Naast de vier kandidaten die in recente peilingen aan de leiding stonden, hebben anderen aanzienlijke steun en hopen ze zich in een tweede ronde te wurmen. Willie Wilson, een zakenman die bekend staat om het weggeven van benzine en biljetten van $ 100, eindigde als vierde in de burgemeestersrace van 2019 en doet dit jaar opnieuw een belofte om de misdaad te beteugelen. zwarte meneer Hoewel Wilson een sterke basis had van zwarte aanhangers uit de arbeidersklasse, worstelde hij in eerdere campagnes om stemmen te winnen buiten het zuiden en westen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *