Wat kun je verwachten als Connor Bedard nr. 1 NHL Draft Pick? Doves, McDavid et al adviseren

Er is live uitzending van atletiek NHL-ontwerp 2023

NASHVILLE – Het wachten op Connor Bedard in Chicago verschilt niet echt van wat hij de afgelopen twee jaar in Regina heeft meegemaakt. De schittering van de schijnwerper. Persconferentie. De niet aflatende druk van bijna komische verwachtingen. Het lot van een franchise en het gewicht van de geschiedenis.

Alleen de schijnwerper is te fel. Er komen meer verslaggevers. De druk en verwachtingen zijn erg hoog. Eigendom en historie kunnen erg zwaar zijn.

“Het kan veel zijn”, zei Jonathan Toews.

Weinigen wisten wat Bedard doormaakte. In 2015 was Connor McDavid geen tienerhockeyspeler die bekend stond om zijn dergelijke hype. Sidney Crosby in 2005 Nog nooit had een tienerhockeyspeler zoveel op zijn schouders gezeten. Maar Toews weet het. Toews snapt het. Ja, hij stond op nr. 3 werd de Big Pack, niet nr. 1. En ja, Bedard keerde voor een jaar terug naar de Universiteit van North Dakota in plaats van rechtstreeks naar de NHL te gaan, zoals hij had gewild.

Maar Toews weet hoe het is om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Chicago moet een wonderkind zijn. U zet een franchise op uw rug en verwacht deze door meer dan een decennium van glorie, eeuwige herinneringen en financiële tegenslagen te loodsen.

Welk advies heeft Toews voor Bedard, die woensdagavond als eerste door de Blackhawks in Nashville wordt opgesteld?

Hou het simpel.

“Er zijn waarschijnlijk veel dingen, als ik erover nadenk, maar het nummer 1 dat ik zou zeggen is hockey nummer 1 houden,” zei Toews. “Houd je leven eenvoudig. Vooral tegenwoordig is het gemakkelijk om afgeleid te raken. Het is gemakkelijk om een ​​levensstijl aan te nemen – omdat uw levensstijl heel snel kan veranderen. Er zijn te veel mensen en te veel dingen om je aandacht te trekken. Houd het heel simpel. Focus op ijshockey. Als je dat doet, zullen dingen verbeteren, zal je spel beter zijn en kom je waar je heen moet.

READ  Een dode bij ingestorte parkeergarage in Lower Manhattan

Verbazingwekkend genoeg was dat nooit een probleem voor Toews, gezien de maniertjes van meneer Serious (later kapitein Sirius) waarmee Toews begin twintig was. Rijk worden op 19-jarige leeftijd veranderde hem niet veel. Natuurlijk genoot hij dezelfde koninklijke behandeling als elke andere speler na een wedstrijd op de bank in Chicago, maar Toews jaagde niet op de extraatjes en glitter en sociale connecties die gepaard gaan met onmiddellijke roem en onmiddellijke rijkdom. Zeker niet in het begin.

Zoals elke volwassene reflecteert Toews op zijn leven en ziet hij dingen die hij anders had willen doen. Zijn eerste seizoen was er niet een van.

“Als ik terugkijk, was een van de dingen die ik me realiseerde dat ik niet zou veranderen”, zei Toews. “Er zijn momenten waarop je leert hoe je je leven een beetje in balans kunt brengen en je echt kunt genieten van de verschillende aspecten van het leven in Chicago en het spelen voor de Blackhawks. Maar het was een grote verandering in levensstijl voor mij op die leeftijd. Ik had het geluk dat mijn ouders hielden me met beide benen op de grond en concentreerden me op de belangrijke dingen. De beste. Het concentreerde zich alleen op hockey.

Bedard werd pas op 17 juli 18 jaar. Hij is echt een kind. Dus hij zal niet veel verleidingen zoals geld en grote stad krijgen. Vreemd genoeg zou zijn jeugd hem moeten helpen zich te concentreren en zich te concentreren op een moeilijke taak – nu voldoen aan de buitengewone hype die hem door de jaren heen redelijk heeft begeleid.

READ  FAA: Aannemers hebben per ongeluk bestanden verwijderd, waardoor het veiligheidssysteem uitviel

Zoals Dawes zegt, wacht het plezier van roem en fortuin. Maar voorlopig is hockey leven. Het zou moeten zijn.

“Je wilt een professionele hockeyspeler worden en dan kun je niet alles doen”, zei Toews. “Je moet zo goed zijn in één ding dat je, ook al is het heel moeilijk, moet leren hoe je dingen, verschillende aspecten (van het leven) weg kunt stoppen. Als je dingen simpel houdt, is het gemakkelijker om van het leven te genieten en dankbaar te zijn voor wat dat heb je al. Ook al hangt daar natuurlijk een prijskaartje aan. .


McDavid is het zogenaamde eerste ‘generatie’-talent van het socialemediatijdperk dat de hockeywereld betreedt. De verwachtingen waarmee hij werd geconfronteerd, waren absoluut onthutsend. Dat hij ze niet alleen imiteerde, maar ze tot het uiterste beheerste, getuigt van zijn bijzondere grootheid.

Maar het geluid van buiten stoorde McDavid nooit. Het was luid genoeg in zijn eigen hoofd.

“Ik leg mezelf meer druk op dan de verwachtingen of de buitenkant”, zei McDavid. “Het kwam allemaal van binnenuit, en ik ben zeker op dezelfde manier als (Petard).”

McDavid schaatste een beetje met Bedard in het BioSteel-kamp en was onder de indruk. Hij zei dat Bedard niet op zoek was naar woorden van wijsheid, maar als hij dat wel deed, was het advies van McDavid ronduit diepgaand: blijf doen wat je doet. Stop af en toe om de rozen te ruiken.

“Hij lijkt een goed hoofd op zijn schouders te hebben”, zei McDavid. “Hij weet wat hij doet. Ik zou zeggen dat hij ervan moet genieten. Het gaat snel. Geniet van alle momenten die je meemaakt.”

Connor McDavid. (Dave Sandford / NHLI via Getty Images)

Vier jaar na zijn carrière is Jack Hughes een van de grootste spelers van het spel, een adembenemend en dynamisch nummer 1-centrum voor de snelgroeiende New Jersey Devils. Maar toen hij in de competitie kwam, was hij een jonge jongen die slechts zeven doelpunten maakte als rookie in 61 wedstrijden. Er waren zeker flitsen, maar hij was niet helemaal het eindproduct. Er zijn maar weinig mensen op die leeftijd.

Bedard is een centimeter kleiner dan Hughes, maar heeft het gedrongen en stevige figuur van een 30-jarige man. Dit zal hem helpen zich aan te passen aan de ontberingen van de NHL.

Hughes twijfelt er niet aan dat Bedard een absolute ster zal worden. Zijn advies is echter verstandig: wees geduldig.

“Iedereen is anders,” zei Hughes. “Iedereen zijn pad is anders. Hij is een geweldige speler en ik weet zeker dat hij het volgend jaar beter zal doen. Hij wordt een geweldige jongen en hij gaat het geweldig doen. Maar dit is een moeilijke competitie. Het is de beste competitie ter wereld, dus het is natuurlijk een uitdaging.


Google “Alexis Lafrenière” en “Generation” en je vindt genoeg hits. Na opeenvolgende monsterseizoenen in de QMJHL te hebben gepost, lijkt Lafrenière het volgende grote ding te worden. Toen de New York Rangers de loterij van 2020 wonnen, nadat een medewerker van Ernst & Young pingpongballen in een Rangers-bal had gegooid, riepen fans in de hele competitie (slechts half gekscherend) dat ze waren opgetuigd ten gunste van de grote markt. Team (klinkt bekend?). Lafrenier A Groot probleem.

Nou, drie jaar na zijn NHL-carrière heeft Lafreniere 47 goals en 44 assists. Hij is een respectabele derde honkman en de Rangers overwegen hun opties wanneer hij een beperkte vrije keuze krijgt. Hij is pas 21. Hij kan nog steeds de speler worden die iedereen dacht dat hij zou zijn.

Of misschien niet.

Het advies van Lafreniere? Isoleer jezelf. Vooral als je geen 40-doelpuntenmaker bent zoals Auston Matthews of een 100-puntenscorer zoals Sidney Crosby. Er is geen kans dat Bedard de volgende Alexandre Daigle of Neil Yakubov is. Hij is zo zeker als maar kan. Maar het is cruciaal om te onthouden dat een middelmatig begin geen middelmatige toekomst voorspelt.

“Het is niet gemakkelijk,” zei LaFreniere. “Het is duidelijk een erg goede competitie. Er zijn veel goede spelers. Je moet geduld hebben, aan je spel blijven werken en proberen te genieten van je aanwezigheid hier. We hebben veel geluk dat we in deze competitie spelen, dus jij moet ervan genieten en aan je spel werken. Het komt wel goed.”


Nico Hischier had veel plezier als NHL-rookie. Hij had een solide start van zijn carrière met 20 goals en 32 assists, speelde in alle 82 wedstrijden en zijn New Jersey Devils haalden de play-offs – geen geringe prestatie voor een team dat al erg genoeg was om als eerste overall te worden opgesteld.

Maar zijn score en punten daalden in elk van de volgende drie seizoenen. En de Devils misten de play-offs in elk van zijn volgende vier seizoenen. Een jaar later is hij de aanvoerder van een van de meest opwindende teams in de competitie met zijn eerste overwinning in de playoff-serie.

Hischiers advies? Denk minder aan jezelf en meer aan je team.

Dat klinkt Bedard als muziek in de oren, die net zo voorzichtig praat als andere kunstenaars die met klei of aquarel werken. Een ander voormalig nr. 1 keuze Taylor Hall, Bedard loopt nog steeds een van de slechtste strepen die een topkeuze ooit heeft gehad in het salarisplafond-tijdperk. Maar individueel succes is teamsucces en teamsucces is individueel succes.

“Concentreer je op het team en probeer geluiden van buitenaf te elimineren”, zei Hisier. “Je moet letten op wat de organisatie zegt en hard werken. Het is een zware competitie. Als je als 18-jarige binnenkomt, ben je nog een kind, je speelt tegen jongens. Dus het is zeker niet makkelijk. … Luister naar het team, niet naar het lawaai van buiten. Wat is van jou? Ze willen het beste.

Want dat is het beste voor ze.


Owen Power heeft geen zin om Bedard veel advies te geven. Bedard kan eigenlijk niets gebruiken. De grote Buffalo-verdediger speelde in acht NHL-wedstrijden tijdens zijn ontwerpjaar nadat hij voor zijn tweede seizoen was teruggekeerd naar Michigan. Toen hij het afgelopen seizoen eindelijk de NHL bereikte, had de hype-trein het station allang verlaten. En hij is bijna 20, geen 18. Dat tussenjaar tussen zijn ontwerp en de daadwerkelijke start van zijn NHL-carrière is meestal erg ingetogen door de druk rond een geweldige selectie.

En de macht bloeide.

“Het heeft veel geholpen,” zei Power. “Ouder en sterker worden om dat extra jaar ervaring onder mijn riem te krijgen. Het heeft me enorm geholpen om naar een team (Sabres) te gaan met veel topspelers. Het stelde me in staat om naar binnen te sluipen en naar buiten te gaan om te spelen.

Niets dat Bedard volgend seizoen doet, zal geheim blijven. Geen vliegen onder de radar, geen rustige avonden in de ring. Hij zal minder gratie en genade ontvangen dan welke rookie dan ook. Hij zal in twee landen op de nationale televisie blijven verschijnen. Elke lay-up wordt gevierd, elke omzet onder de loep genomen. Geen enkele speler in de geschiedenis van de Chicago Blackhawks kreeg te maken met wat Bedard op 18-jarige leeftijd zou moeten meemaken. Zelfs geen duiven. Niet eens in de buurt.

Maar schijnbaar zegt iedereen die de jongen ooit heeft ontmoet, dat hij ervoor is gebouwd – mentaal en fysiek. Dus het advies van Power?

Blijf jezelf. Omdat het zo goed is.

“Hij zit in een andere situatie dan ik, met alle publiciteit om hem heen”, zei Power. “Maar hij is een goede jongen en hij heeft een goed hoofd op zijn schouders en hij is erg gefocust op hockey. Geluid van buitenaf schrikt hem niet af. Dat zou volgens hem geen probleem moeten zijn. Hij zal het goed doen. “

(Bovenste foto: Bruce Bennett/Getty Images)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *