Washington Post: DOJ heeft nieuw bewijs van mogelijk embargo in Trump Mar-a-Lago-documentenzaak

Washington (CNN) Het ministerie van Justitie heeft nieuw bewijsmateriaal verkregen dat het onderzoek van de dienst naar de behandeling van geheime documenten door voormalig president Donald Trump zou kunnen belemmeren. De Washington Post zondag gemeld.

Onderzoekers hebben informatie dat Trump persoonlijk enkele documenten in zijn huis in Mar-a-Lago heeft bekeken na ontvangst van een dagvaarding van het ministerie van Justitie, vertelden mensen die bekend waren met het onderzoek aan de Post en zeiden dat hij wat materiaal wilde achterhouden.

Hoewel het team van de voormalige president enkele geheime documenten terugstuurde na een dagvaarding in mei 2022, vond de zoektocht van de FBI in augustus veel documenten die niet werden teruggestuurd.

Aanvullend bewijs verkregen door onderzoekers suggereert dat Trump anderen vertelde om overheidsfunctionarissen te misleiden die probeerden documenten van het Witte Huis op te halen vóór de dagvaarding vorig jaar, wat een bewijs zou kunnen zijn van zijn bedoeling, merkte de Post op.

CNN heeft bevestigd dat onderzoekers de e-mails en sms-berichten hebben van voormalig presidentieel assistent Molly Michel, die vorig jaar haar baan opzegde. Die teksten en memo’s, die onderzoekers al maanden hebben, beschrijven wat Trump doet en wie hij ontmoet, wat belangrijk kan zijn om te begrijpen waar hij zich bevindt met betrekking tot de documenten.

als Dat meldde CNN In de afgelopen maand zijn minstens twee dozijn mensen – van Mar-a-Lago-resortmedewerkers tot leden van de binnenste cirkel van Trump op zijn landgoed in Florida – gedagvaard om te getuigen voor een federale grand jury die onderzoek doet naar zijn omgang met geheime documenten.

READ  IMF verbetert de wereldwijde economische vooruitzichten naarmate de inflatie afneemt

Medewerkers zijn interessant voor onderzoekers vanwege wat ze hebben gezien of gehoord tijdens het uitvoeren van hun dagelijkse taken op het landgoed, inclusief het zien van dozen of documenten in de kantoorsuite van Trump of elders.

Het ministerie van Justitie doet al ongeveer een jaar onderzoek naar het misbruik van nationale veiligheidsgegevens en mogelijke sancties. FBI-agenten hebben afgelopen zomer meer dan 100 geheime documenten teruggevonden tijdens een huiszoeking in Mar-a-Lago. Sindsdien heeft het juridische team van Trump aanvullend geheim materiaal overgedragen.

Ambtenaren die bij het onderzoek betrokken waren, hebben getuigen gevraagd of Trump een bijzondere interesse had in documenten of materiaal met betrekking tot de Joint Chiefs of Staff Gen. Mark Milley, maar het was onduidelijk waarom.

Kaitlan Collins en Katelyn Bolandz hebben bijgedragen aan dit rapport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *