Warner Bros. Discovery onthult ‘Max’, verbeterd voor streamingontwikkeling

BURBANK, Californië, 12 april – Warner Bros Discovery Inc (WBD.O) zei woensdag dat het op 23 mei zijn langverwachte nieuwe streamingdienst genaamd “Max” zal lanceren, die het gescripte entertainment van HBO Max combineert met de realityshows van Discovery.

De dienst probeert zijn bereik uit te breiden tot buiten de liefhebbers van HBO’s veelgeprezen en ordinaire shows door ongeschreven gerechten en kinderprogramma’s te combineren.

Schrijver J.K. Het zal de rijke inhoudsbibliotheek van de studio ontginnen om hoogwaardige programmering te creëren, waaronder een nieuwe serie gebaseerd op de Harry Potter-boeken van Rowling en nog een prequel op de populaire fantasy-serie ‘Game of Thrones’.

Warner Bros., Walt Disney Co (DIS.N) en andere mediabedrijven proberen de juiste balans te vinden tussen uitgaven aan nieuwe programma’s om abonnees aan te trekken en te behouden en winst te genereren.

De aandelen van Warner Bros. Discovery daalden met bijna 6%, onderdeel van een bredere daling van streamingaandelen na kritische opmerkingen van de legendarische investeerder Warren Buffett.

“Het is niet echt een goede zaak”, zei Buffett op CNBC-televisie. Mensen die in de entertainmentwereld werken “verdienen veel geld, en de partners doen het na verloop van tijd niet echt goed”.

Buffett is ook een investeerder in Paramount Global, dat woensdag 3% daalde. Disney daalde met 2,5% en Netflix daalde met 2%.

De nieuwe “Max” -service zal dienen als een test van de ambitie van CEO David Zasla om een ​​van ’s werelds toonaangevende streamingdiensten te bouwen door een gevarieerde verzameling eigendommen samen te stellen, van de kookshow Barefoot Contessa tot Batman.

READ  Wit-Russische functionaris: West heeft geen andere keuze dan kernwapens in te zetten

“Dit is onze tijd, dit is onze kans”, zei Zaslau tijdens een presentatie op het terrein van Warner Studio in Burbank, Californië. “Ik voel voor ons bedrijf, dit is onze ontmoeting met het lot.”

Prijzen voor Max variëren van $ 9,99 per maand voor de door advertenties ondersteunde versie tot $ 19,99 per maand voor ‘Max Ultimate’. Eén niveau zou de huidige maximumprijs van HBO van $ 15,99 per maand behouden – een strategie die door één media-analist werd geprezen.

“Door de prijzen hetzelfde te houden, behalve voor de nieuwe premiumniveaus, is er voor niemand een reden om over te slaan”, zei media-analist Jessica Reiff Ehrlich van de Bank of America. “Je krijgt een veelvoud van de inhoud voor dezelfde prijs.”

Zaslav zei dat de niet-gescripte programmering van Discovery HBO’s “hetzelfde soort verhalen vertellen” naar de service voor abonnees zal brengen.

Warner Bros. heeft “HBO” geschrapt uit de naam van zijn Discovery-streamingdienst, die sommige kijkers een op maat gemaakte serie suggereert, maar andere afstoot.

Hoofd Global Streaming JP Perrett zei dat “HBO HBO is” en “niet tot het breekpunt mag worden gedreven” door de verscheidenheid aan inhoud over te nemen die HBO en Discovery bieden.

“We willen breder gaan en we denken dat we kunnen concurreren met de grootste spelers in de ruimte,” zei Perrett.

De dienst zal HBO-content bevatten, waaronder de meermaals met een Emmy Award bekroonde dramaserie “Heir” en de populaire videogame-adaptatie “The Last of Us”.

Nieuwe onderwerpen

Het bevat verschillende nieuwe titels gebaseerd op populaire franchises, waaronder ‘The Penguin’, een serie gebaseerd op de DC Comics-schurk, een nieuwe comedyserie gebaseerd op de populaire CBS-show ‘The Big Bang Theory’ en een nieuwe aflevering van de ‘Fixer Upper” franchise voor woningverbetering. , “Fixer Upper: The Hotel.”

READ  Aandelen stijgen, yen stijgt terwijl BOJ het opneemt tegen obligatieberen

CEO Zaslav heeft gezegd dat Warner Bros.-films een traditionele bioscoopuitgave zullen genieten en kassa-inkomsten zullen binnenhalen voordat ze beschikbaar zijn op een streamingdienst.

De mogelijkheid om te profiteren van de streaming video-revolutie is een van de redenen om Discovery en WarnerMedia in 2022 te combineren.

Maar tegen de tijd dat de deal in april vorig jaar werd gesloten, begon het enthousiasme van Wall Street voor streaming te tanen, toen Netflix (NFLX.O) het eerste verlies van abonnees in meer dan tien jaar meldde. Beleggers begonnen winsten voorrang te geven boven abonneewinsten, wat in heel Hollywood tot nieuwe bezuinigingen leidde.

Net als andere mediabedrijven heeft Warner Bros. Discovery nog geen winst gemaakt op zijn streamingdiensten HBO Max en Discovery+, hoewel het bedrijf de verliezen ervan heeft verkleind.

Het heeft zich ten doel gesteld om tegen 2025 130 miljoen abonnees te hebben, ver onder de 231 miljoen abonnees van Netflix.

Rapportage door Dawn Chmielewski en Lisa Richwine in Los Angeles en Tiyashi Datta in Bangalore; Bewerking door Arora Ellis en Sonali Paul

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *