Walmart Stock-inkomsten en winst hoge schattingen

Walmart-aandelen stegen donderdag nadat de retailer aangepaste winsten en inkomsten voor het eerste kwartaal rapporteerde die de verwachtingen van Wall Street overtroffen en zijn vooruitzichten voor het fiscale jaar verhoogde.

Walmart (ticker: WMT) rapporteerde een gecorrigeerde winst van $1,47 per aandeel op een omzet van $152,3 miljard. Door FactSet geraadpleegde analisten hadden een gecorrigeerde winst van $ 1,32 per aandeel verwacht op een omzet van $ 148,9 miljard.

De verkopen in dezelfde winkels in de VS stegen met 7,4%, waarmee ze de schattingen van analisten van 5,5% overtroffen.

De retailer verhoogde ook de vooruitzichten voor het boekjaar 2024. Het bedrijf verwacht nu een aangepaste winst van $ 6,10 tot $ 6,20 per aandeel. Analisten gepolst door FactSet verwachten voor 2024 een winst van $6,14. De omzet voor dit jaar zal naar verwachting met 3,5% stijgen.

Het aandeel steeg 1,6% in de voorbeurshandel.

Advertentie – Scroll om verder te gaan

Dit is het laatste nieuws. Lees hieronder het inkomstenvoorbeeld van Walmart en kom binnenkort terug voor meer analyse.

Walmart verkoopt boodschappen voor iedereen. Maar alleen omdat voedsel essentieel is, heeft het discountbedrijf een voorsprong op concurrenten die bijvoorbeeld kleding en verlichting verkopen?

Dat is de vraag die het bedrijf zal beantwoorden als het donderdag voor openingstijd de inkomsten rapporteert.

Advertentie – Scroll om verder te gaan

Analisten verwachten dat Walmart (ticker: WMT) $ 1,32 per aandeel zal verdienen in het fiscale eerste kwartaal, een stijging ten opzichte van de verwachting van het bedrijf van $ 1,25 naar $ 1,30 en een jaar eerder resultaat van $ 1,30. Consensusschattingen hadden een omzet van $ 148,94 miljard.

READ  De 49ers werden op het eerste extra punt geblokt door Brett Maher van de Cowboys, die zich herstelde met twee velddoelpunten in de tweede helft.

Het kwartaalcijferseizoen voor de detailhandel kent een gedempte start. Target ( TGT ) leverde beter dan verwachte inkomsten op, hoewel het big-box-bedrijf voorzichtig klonk met zijn begeleiding. en off-price retailer TJX Cos. ( TJX ) verlaagde de prognose voor het tweede kwartaal. Beide aandelen zigzagden in hun resultaten.

De focus van Target en TJX ligt meer op discretionaire producten zoals kleding, een categorie waar de inflatie het winkelend publiek ertoe aanzet meer uit te geven aan essentiële zaken zoals voedsel. Home Depot (HD) constateerde ook zwakte in discretionaire verkopen toen het dinsdag resultaten rapporteerde.

Advertentie – Scroll om verder te gaan

Daarentegen blinkt Walmart uit in het verkopen van essentiële zaken en verdient het zijn reputatie als een zeer defensieve detailhandelaar.

Dat wil zeggen, het bedrijf is niet immuun voor veranderende kostenmethoden. Vorig jaar bereikte het bijvoorbeeld een vlakke bodem, toen het winkelend publiek al snel stopte met het kopen van favoriete items zoals kleding en huishoudelijke artikelen. De wijziging dwong de administratie om de begeleiding drastisch te verminderen.

Walmart luidde in februari opnieuw de noodklok. Het bedrijf gaf een zwakke voorspelling af die zijn sterke cijfers overschaduwde, en waarschuwde dat zijn klanten het krap voelden.

Advertentie – Scroll om verder te gaan

Nu zullen de vooruitzichten van Walmart opnieuw de sleutel zijn voor het aandeel.

De verwachtingen kunnen laag zijn op basis van de resultaten van Target, maar investeerders zullen graag informatie ontvangen over hoe het Walmart’s kernklanten met lage inkomens vergaat.

Als klanten nog steeds lasergericht lijken op het verlagen van de kosten tot op het bot, zullen investeerders niet blij zijn.

READ  Corruptieschandaal in Oekraïne: VS belooft 'strikte monitoring' van hulp

Of de voorraad zou kunnen winnen als er tekenen zijn dat Walmart profiteert van meer handel door shoppers.

Schrijf naar Teresa Rivas op [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *