Wall Street valt als Credit Suisse een nieuwe uitverkoop van de banken veroorzaakt

  • Februari detailhandelsverkopen, dalende producenteninflatie
  • Credit Suisse Amerikaanse aandelen bereikten recorddieptepunten
  • Regionale bankaandelen daalden fors
  • Indexen omlaag: Dow 1,30%, S&P 1,23%, Nasdaq 0,91%

15 maart (Reuters) – Amerikaanse aandelen daalden woensdag toen de onrust bij Credit Suisse de vrees voor een bankencrisis deed herleven, terwijl gegevens over economische zwakte de hoop deden herleven op minder agressieve monetaire beleidsmaatregelen door de Federal Reserve in maart.

De aandelen van het in de VS genoteerde Credit Suisse daalden met 24,3% tot een dieptepunt nadat de grootste investeerder van de Zwitserse bank zei dat hij niet in staat zou zijn om meer financiële steun te bieden aan de geldschieter.

De detailhandelsverkopen daalden vorige maand van 3,2% groei in januari naar 0,4%, wat de hoop op een minder agressief federaal beleid voedt, terwijl door Reuters ondervraagde economen een krimp van 0,3% hadden verwacht.

Een apart rapport toonde aan dat de Amerikaanse producentenprijzen in februari onverwachts daalden en dat de prijsstijgingen in januari niet zo groot waren als aanvankelijk werd gedacht, wat hoopgevende tekenen opleverde in de strijd tegen de inflatie.

Laatste updates

Zie nog 2 verhalen

In een tijd waarin de ineenstorting van SVB Financial ( SIVB.O ) en peer Signature Bank ( SBNY.O ) al de angst voor de gezondheid van andere banken had aangewakkerd, voedde het de hoop dat de centrale bank drastische renteverhogingen zou vermijden. De volgende vergadering is om de financiële stabiliteit te waarborgen.

Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie daalde tot 3,47%, terwijl de tweejarige obligatie, die beter de renteverwachtingen weergeeft, daalde tot 3,87%, maar de sessie was vlak na de gegevens.

READ  Juli Supermoon: wanneer en hoe de Buck Moon te zien

Traders zien nu gelijke kansen op een renteverhoging van 25 basispunten en pauzeren tijdens de vergadering van de Fed in maart.

Terwijl verzekeringen van Amerikaanse functionarissen en noodmaatregelen de regionale banken tijdens de vorige sessie hielpen te herstellen, maakten kredietverstrekkers die winst bijna teniet in de vroege handel.

First Republic Bank (FRC.N) daalde met 13,1%, terwijl Western Alliance Bancorp (WAL.N) en PacWest Bancorp (PACW.O) respectievelijk 7,1% en 18,4% daalden omdat hun aandelen werden stopgezet door volatiliteit.

Grote Amerikaanse banken, waaronder JPMorgan Chase & Co (JPM.N), Citigroup (CN) en Bank of America Corp (BAC.N), daalden met 5% tot 1%.

De KBW Regional Bank Index (.KRX) daalde 3,8%, terwijl de S&P 500 Bank Index (.SPXBK) 4,2% daalde.

“Alles wat negatief is van een zeer zichtbaar bedrijf, in dit geval Credit Suisse, kan rimpeleffecten hebben in de hele financiële sector”, zegt Michael James, directeur aandelenhandel bij Wedbush Securities.

“Gezien alle onrust bij Silicon Valley Bank en Signature Bank, zijn de verwachtingen dat de Fed de rente ongewijzigd zal laten of met 25 basispunten zal verhogen, dramatisch gestegen.”

Wall Street herstelde zich in de vorige sessie na een langverwacht inflatierapport toonde traagheid De groei van de consumentenprijzen in februari voedde de hoop op een bescheiden renteverhoging aan het einde van de vergadering van de Federal Reserve op 22 maart.

Om 09:47 uur ET daalde de Dow Jones Industrial Average (.DJI) met 417,25 punten of 1,30% tot 31.738,15, terwijl de S&P 500 (.SPX) met 48,11 punten of 1,23% daalde tot 3.871. Composiet (.IXIC) daalde met 104,12 punten of 0,91% tot 11.324,03.

READ  Polen MiG-29: Warschau wordt het eerste NAVO-lid dat straaljagers toezegt aan Oekraïne

De aandelen van Charles Schwab Corp (SCHW.N) daalden met 1,9%, een dag nadat de CEO zei dat het bedrijf voldoende cashflow had.

Dalende emissies overtreffen voorgangers met een verhouding van 6,10 tegen 1 op de NYSE en 3,71 tegen 1 op de Nasdaq.

De S&P-index noteerde geen nieuwe hoogtepunten in 52 weken en 31 nieuwe dieptepunten, terwijl de Nasdaq 5 nieuwe hoogtepunten en 203 nieuwe dieptepunten noteerde.

Rapportage door Amrutha Khandekar en Subham Patra in Bangalore; Aanvullende rapportage door Shristi Achar; Bewerking door Tanya Ann Thopil en Vinay Dwivedi

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *