Thaise gedetineerden krijgen opleiding tot waarzegger


Thaise gedetineerden kunnen binnenkort een beroepsopleiding krijgen tot waarzegger, kondigde minister van justitie Somsak Thepsuthin maandag aan. Aan gevangenen zullen astrologielessen worden aangeboden om hen de kans te geven om na hun vrijlating  met weinig investering een carrière op te bouwen. Sommige astrologen  hebben echter hun twijfels over de effectiviteit van het programma.

‘Ik dacht altijd dat de verkoop van gebarbecuede varkensspiesjes de minste investering vergde, maar als waarzegger heb je alleen maar een paar pakken kaarten nodig, die ongeveer 500 baht kosten (ongeveer 14 Euro) “, aldus Somsak. Hij zei verder dat de opleiding motiverend kan werken om boeken over het onderwerp te lezen en dat een vast beroep van waarzegger ervoor kan zorgen dat er niet wordt teruggevallen in de criminaliteit. ‘Ik sprak met een man die al acht of negen keer vastzat, omdat hij geen andere mogelijkheden zag. De gevangenis was de gemakkelijkste uitweg voor hem, want daar zou hij tenminste te eten hebben’, vertelde de minister.

Verschillende beoefenaars van astrologie spreken tegen dat voor een carrière als waarzegger geen enkele investering vereist is.
Thai Political Tarot, bekend om het maken van tarotkaarten om de politieke situatie te verklaren, schreef dinsdag: ‘Een pak kaarten is niet goedkoop. Ook moet je op Google de betekenis van de kaart nazoeken, dus er komen ook internetkosten bij.
Bovendien moeten astrologen ervaring opdoen in het interpreteren van de betekenissen, en thuisraken in psychologie en retoriek ‘.

Tarot kaarten

Een andere Facebook gebruiker, Tomorn Sookprecha, beaamde dat een serieuze carrière als waarzegger veel ervaring vraagt om succesvol te zijn.
‘Astrologie vereist veel parate kennis en persoonlijke ontwikkeling’, aldus Tomorn. Dit ontkennen is zoiets als zeggen dat schrijvers niet hoeven te investeren of huisschilders geen verf hoeven kopen’.

Al bestaande beroepsopleidingen in gevangenissen omvatten lessen in Engels en Chinees, huishoudboekhouding, het fokken van honden, het kweken van durian, het fokken van vechthanen en het houden van vleeskoeien.

Het goede voornemen voor 2021 van het gevangeniswezen is om dit jaar het probleem van de overvolle gevangenissen op te lossen. Laat een astroloog er maar een voorspelling aan wagen of dit gaat lukken.

Bron: Khaosod English


Redactie
Over Redactie 646 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*