Bert’s briljantjes: Vrijwilligerswerk


Bert van Balen, Bert's briljantjes, Vrijwilligerswerk
Bert met zijn Thaise vrijwilligerswerk
Foto De Thaise Olifant

Ruim elf jaar geleden zei mijn chirurg, u heeft nog een maand of drie, tot de kerst denk ik. Sindsdien stuur ik de lieverd elk jaar een kerstkaartje. Na het ontijdige bericht ben ik vertrokken naar Thailand om als laatste goede daad mij over te geven aan vrijwilligerswerk. Ik schaftte mij namelijk een Thaise vriendin aan. Nu lees ik dat bij vrijwilligerswerk de hormonen oxytocine en progesteron worden vrijgegeven die helpen om weerstand te bieden tegen stress en virussen. Tevens beschermt het mensen tegen functionele achteruitgang en dementie op latere leeftijd.

Dus heb ik indertijd de juiste keuze gemaakt door mij te stortte op het vrijwilligerswerk waardoor mijn functionaliteit in stand werd gehouden. Hoe haar naam ook alweer was ben ik vergeten.


Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com