voorzitter e. Verslag van Gordon Key, Athletic Director Ren Baker & Bob Huggins

voorzitter e. Verslag van Gordon Key en Athletic Director Ren Baker:

Op maandag 8 mei is de hoofdtrainer basketbal heren Bob Huggins Hij gebruikte denigrerende en aanstootgevende taal in een radioshow in Cincinnati. Het was onvergeeflijk. Het was een moment dat velen ten onrechte verwondde en de West Virginia University bezoedelde.

Het is ook een moment dat een kans biedt om te leren. Een moment dat een licht werpt op het onrecht en de haat die leden van onze gemarginaliseerde gemeenschappen vaak wordt aangedaan. Hoewel de universiteit de taal die op maandag wordt gebruikt nooit zal goedkeuren, laten we dit moment gebruiken om te erkennen hoe het terloopse gebruik van aanstootgevende taal en impliciete vooringenomenheid onze cultuur, onze samenleving en onze gezondheid en welzijn beïnvloedt.

Om te beginnen werkt de atletiekafdeling samen met het LGBTQ+-centrum van WVU om jaarlijkse trainingssessies te organiseren die alle aspecten van ongelijkheid behandelen, waaronder homofobie, transfobie, seksisme, bekwaamheid en meer. Coach Huggins en al het huidige en toekomstige atletische trainingspersoneel zullen deze training en programmering nodig hebben.

Vervolgens heeft West Virginia volgens het Williams Institute het hoogste percentage transgenderjongeren in het land. Om de zorgen van onze jongeren in West Virginia aan te pakken, zal Coach Huggins LGBTQ+-leiders in heel West Virginia ontmoeten onder begeleiding van de leiding van WVU’s LGBTQ+ Center. We willen samenwerken met de ACLU-WV, Fairness WV, Morgantown Pride en andere organisaties om het gesprek over kwesties die onze staat aangaan te verbeteren. Door middel van die gesprekken verwachten we dat Coach Huggins met deze partners in gesprek gaat over extra mogelijkheden om steun te betuigen aan de LGBTQ+-gemeenschap.

READ  Manny Machado van de Padres beging de eerste overtreding van de pitchklok

Om de geestelijke gezondheidscrisis beter te begrijpen waarmee onze studenten worden geconfronteerd, vooral die in gemarginaliseerde gemeenschappen, zou Coach Huggins de leiding van WVU’s Karat Center moeten ontmoeten. Van hem wordt verwacht dat hij samenwerkt met het centrum en de universiteit om het bewustzijn te vergroten over hoe we de gezondheid en het welzijn van onze studenten het beste kunnen ondersteunen.

De jaarlijkse vergoeding van coach Huggins wordt met $ 1 miljoen verlaagd. Die dollars zullen worden gebruikt om WVU’s LGBTQ+ Center, het Carruth Center en andere staats- en nationale organisaties die gemarginaliseerde gemeenschappen ondersteunen, rechtstreeks te ondersteunen. Universitair leiderschap zal input van deze instellingen vragen om te bepalen hoe deze fondsen het beste kunnen worden gebruikt.

We nemen ook serieus de pejoratieve manier waarop het katholieke geloof in commentaren wordt gekarakteriseerd. Coach Huggins heeft zich persoonlijk vrijwillig aangemeld en is ermee akkoord gegaan dat WVU een substantiële donatie zal doen aan Xavier University ter ondersteuning van het Centre for Faith and Justice en het Centre for Diversity and Inclusion.

Verder zijn de volgende acties ondernomen naar aanleiding van dit incident:

• Coach Huggins wordt geschorst voor de eerste drie competitiewedstrijden van het seizoen 2023-2024; En
• Zijn huidige arbeidsovereenkomst wordt gewijzigd van een meerjarig contract naar een jaarcontract ingaande op 10 mei 2023 en eindigend op 30 april 2024.
• We hebben Coach Huggins duidelijk gemaakt dat incidenten met vergelijkbare denigrerende en aanstootgevende taal onmiddellijk zullen worden gestaakt.

We zullen nooit de schade kennen die is veroorzaakt door de woorden die in die 90 seconden worden gesproken. Woorden zijn belangrijk en ze kunnen littekens achterlaten die nooit gezien zullen worden. Maar woorden kunnen genezen. Door dit moment te nemen om meer te weten te komen over het perspectief van de ander, respectvol te spreken en leiding te geven met begrip, kunnen de woorden “doe het beter” leiden tot betekenisvolle verandering voor iedereen.

READ  Aandelen stijgen, yen stijgt terwijl BOJ het opneemt tegen obligatieberen

E. Gordon G
Voorzitter, Universiteit van West Virginia

Ren Bakker
WVU vice-president en directeur atletiek

Verslag van Bob Huggins:

De afgelopen 48 uur heb ik nagedacht over de vreselijke woorden die ik eerder deze week in een radioshow deelde. Ik betreur ten zeerste de pijn die mijn acties anderen ten onrechte hebben toegebracht en de negatieve aandacht die mijn woorden hebben getrokken voor West Virginia University.


Het spijt me voor de verlegenheid en teleurstelling die dit heeft veroorzaakt voor onze atletische familie, leden van onze campusgemeenschap en de staat West Virginia. Het spijt me voor de pijn en het leed dat ik onze studenten en onze student-atleten heb veroorzaakt. Ik vertegenwoordig zoveel meer dan onze universiteit en ons basketbalprogramma, en het doet me pijn te weten dat ik zoveel mensen in de steek heb gelaten.


Er is geen excuus voor de taal die ik heb gebruikt en ik neem de volledige verantwoordelijkheid. Ik zal me houden aan de stappen die zijn uitgestippeld door de universiteit en de atletische leiding om van dit incident te leren. In de afgelopen 24 uur heb ik veel gesprekken gevoerd met collega’s en vrienden die ik enorm respecteer en bewonder, en ik ben me terdege bewust van de pijn die ik heb veroorzaakt. Ik zal maandag zeggen wat ik schreef – ik zal het beter doen.


Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het LGBTQ+ Centrum van WVU en andere overheidsorganisaties om meer te weten te komen over problemen waarmee de gemeenschap wordt geconfronteerd. Als leider wil ik graag mijn platform gebruiken om wat ik heb geleerd te delen met een breder publiek.


Ik heb ook spijt van mijn opmerkingen over Xavier University. Ik geloof dat mijn persoonlijke donatie aan de universiteit ter ondersteuning van het Centrum voor Geloof en Rechtvaardigheid en het Centrum voor Diversiteit en Inclusie van de Universiteit het werk en de impact die het heeft op haar studenten zal bevorderen.


West Virginia en West Virginia University zijn mijn thuis. Ik hou van deze universiteit en weet uit eerste hand dat het onderwijs en de ervaringen die studenten hier opdoen een verschil maken. Het spijt me echt voor de schade die ik heb aangericht. Ik ben dankbaar voor de kans om verder te gaan en positief na te denken over deze universiteit en onze staat.


READ  De voormalige advocaat van Manhattan zal op 12 mei getuigen voor de door de GOP geleide House Judiciary Committee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *