Volgens de VN zal India tegen medio 2023 2,9 miljoen meer inwoners hebben dan China

NEW DELHI, 19 april (Reuters) – India staat op het punt om het meest bevolkte land ter wereld te worden en zal halverwege dit jaar China met bijna 3 miljoen inhalen, zo blijkt uit gegevens die woensdag zijn vrijgegeven door de Verenigde Naties.

De bevolking van India wordt geschat op 1.428,6 miljoen of 1,4286 miljard, vergeleken met de 1,4257 miljard van China in het “World Population Report” van het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA) dit jaar.

De Verenigde Staten zijn een verre derde met een bevolking van 340 miljoen, zo bleek uit de gegevens in een rapport dat de informatie weergeeft die tot en met februari beschikbaar was.

Demografen hadden voorspeld dat India deze maand China zou inhalen op basis van eerdere VN-gegevens, maar het laatste rapport van de wereldwijde instantie vermeldde geen datum.

De laatste volkstelling van India vond plaats in 2011 en de volgende in 2021 is vertraagd door de Covid-19-pandemie, zeiden VN-bevolkingsfunctionarissen, eraan toevoegend dat de datum niet kon worden vastgesteld vanwege onzekerheid over gegevens uit India en China.

Hoewel beide landen goed zijn voor een derde van de geschatte wereldbevolking van 8,045 miljard, vertraagt ​​de bevolkingsgroei in beide landen, zij het veel sneller in China dan in India.

Vorig jaar daalde de Chinese bevolking voor het eerst in zes decennia, een historische wending die naar verwachting zal leiden tot een langdurige daling van het aantal burgers, met ingrijpende gevolgen voor de economie en de wereld.

De jaarlijkse bevolkingsgroei van India bedraagt ​​sinds 2011 gemiddeld 1,2%, tegen 1,7% in het voorgaande decennium, zo blijkt uit overheidsgegevens.

READ  Nadim Zahavi werd ontslagen als leider van de Britse Conservatieve Partij wegens belastingfraude

In een algemeen onderzoek van het UNFPA 2023-rapport zei het rapport dat de algemene perceptie in India, Brazilië, Egypte en Nigeria is dat de bevolking in elk land “te groot en het vruchtbaarheidscijfer te hoog” is. .

“De resultaten van het Indiase onderzoek tonen aan dat grote delen van de algemene bevolking doordrongen zijn van demografische zorgen”, zei Andrea Wojner, vertegenwoordiger van het bureau in India, in een verklaring.

“Toch mogen bevolkingsaantallen geen aanleiding geven tot bezorgdheid of alarm slaan. In plaats daarvan moeten ze worden gezien als een teken van vooruitgang, groei en ambities wanneer individuele rechten en keuzes worden gehandhaafd.”

India heeft veel dingen goed gedaan door de bevolkingsgroei aan te pakken, zei Poonam Mudreja, een officier van het vrijwilligerscomité van de Indian Population Foundation.

“Tegelijkertijd moeten we ervoor zorgen dat meisjes en vrouwen niet worden gedwongen tot vroege huwelijken en zwangerschappen die hun ambities beperken”, zei ze in een verklaring.

Rapportage door YP Rajesh, aanvullende rapportage door Krishnan Kaushik; Bewerking door Aurora Ellis

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *