Voedselopslagmerk Tupperware waarschuwt dat het failliet kan gaan

Het legendarische voedselopslagmerk Tupperware heeft consultants ingehuurd om het bedrijf om te buigen nadat het de veiligheidsinstanties op de hoogte heeft gesteld dat het mogelijk de winkel moet sluiten.

Uitgegeven op 7 aprilHet in Orlando gevestigde bedrijf zei dat het probeert zijn kapitaalstructuur te verbeteren om “zijn twijfels over zijn vermogen om door te gaan als een “going concern” weg te nemen.

Dezelfde dag, Tupperware Hij gaf een melding over het vertrek Na de waarschuwing zou het in gebreke kunnen blijven als zijn schuldeisers betalingen eisen om toegang tot de belangrijkste kredietlijn van het bedrijf te behouden.

“In het geval van een dergelijke eis tot terugbetaling, heeft het bedrijf niet de financiële middelen om dergelijke verplichtingen terug te betalen”, aldus het document. “Het bedrijf is er ook van afhankelijk [line of credit] Om zijn activiteiten te financieren en zijn verplichtingen na te komen.”

Tupperware is in de jaren 40 bedacht door de Amerikaanse zakenman Earl Tupper Het genoot een korte heropleving in populariteit tijdens de pandemie te midden van wereldwijde lockdowns.

Maar op maandag zakte de aandelenkoers van het bedrijf onder $ 2 na de alarmerende aankondiging; Tien jaar geleden waren de aandelen ongeveer $ 100 waard.

Tupperware ziet nog steeds meer dan $ 1 miljard aan wereldwijde kwartaalomzetHet verloor $ 28,4 miljoen in het laatste kwartaal te midden van hogere kosten, inflatiedruk en lagere verkopen.

Nu zegt het bedrijf dat het alle opties onderzoekt, inclusief toegang tot nieuwe leningen, het aanboren van nieuwe investeerders, het verkopen van een deel van zijn onroerend goed en het verlagen van de kosten.

READ  Pentagon onderzoekt hoe Oekraïense oorlogsdocumenten online zijn gelekt

“Tupperware is begonnen aan een reis om onze activiteiten om te buigen”, zei Miguel Fernandez, president en CEO van Tupperware Brands, in een verklaring van 7 april.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *