VN verbiedt Bossche Bollen


 

Een nieuwe Nonsense-bijdrage van onze ingezonden schrijvert Erik Egel

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft besloten Nederland te straffen voor haar lakse beleid iets te doen aan de discriminatie van de gekleurde medemens.

Zwarte Piet, natuurlijk, het gaat over Zwarte Piet!

De vertegenwoordigsters van de VN, de dames Blackstone en LeBrun, zijn tot hun groot ongenoegen door Mark Rutte in het torentje ontvangen aan een Shou-Sugi-Ban-tafel die net zo zwart is als de huidskleur van deze dames. ‘Hoe haalt ie ’t in zijn hoofd’, zegt mevrouw Blackstone verontwaardigd en loopt rood aan.

De reden: Nederland schiet maar niet op aan de ‘dialoogtafel’ en nu wordt het tijd voor harde maatregelen.

99ca2cba9a1076f43e06da8840498c64ab4c2122‘Zal ik de tent dan maar sluiten?’, vraagt Bèr van Oeteldonk vertwijfeld, algemeen directeur van ‘Coöperatieve Vereniging Den Bosschen Bol, Moorkop en Negerzoen sinds 1712 u.a.’ te Luttelgeest (N.O.P.).

Ik mag de flik al niet meer verkopen van de wouten

‘Wij hebben de negerzoen al omgedoopt tot “zoen”, maar wat kan ik er aan doen dat chocola zwart is? Wat doe ik met de zuigzoen, de klapzoen en de tongzoen want die zijn ook zwart en potverdrie ik mag de flik al niet meer verkopen van de wouten. Daar gáát m’n omzet. Weet je, laatst kwamen de buren, Fatima en Ayoub, klagen dat mijn chocola niet halal zou zijn! Nou vraag ik je toch!

En dat komen dan twee duurbetaalde dames uit New York vertellen die volgens mij nog nooit een orgasme hebben beleefd. Nou, ik krijg van chocola een orgasme, geloof me!’

Maar de dames Blackstone en LeBrun zijn onvermurwbaar. ‘Echt, als dit niet stopt, gaan we verder. Jullie discrimineren als de hel. Die Gouden Koets van jullie staat vol negerslaven, dat KAN gewoon niet.’

Mevrouw LeBrun voegt toe: ‘Gelukkig luistert Mark Rutte nu eens wel en gaat die discriminerende koets na Prinsjesdag in onderhoud.

En verder, Zwartsluis, Zwartebroek, Zwarte Haan, Zwartemeer en Zwartewaal zijn ook scheldwoorden voor negers en Swartbroek, daar trappen we echt niet in. Zwartgallig, dat woord mag je houden.’

‘Tja’, zegt Bèr van Oeteldonk, ‘ik zal maar overgaan op oranje chocola. Kan ik altijd zeggen dat het stoplichtkleur is…’

Gezond verstand in Nederland

Drs. Onno Peilbaar is verbijsterd over dit schokkende nieuws van ingezonden schrijvert Egel. Maar alle hoop is nog niet verloren.  Da Nonsense Times heeft onmiddellijk de gezaghebbende People’s Daily-columniste Sylvia Witteman ingeseind. Zij pakte “die VN-trutten” (Sylvia mag graag vrouw en merrie noemen) bikkelhard aan met de actie “Geen Bosche Bol? Ammenooitniethol”! 

In een exclusief telefoongesprek vertelde Sylvia een Onno dat wanneer de Bossche Bol ‘valt’ de Moorkop aan de VN-beurt is: ,,Moorkoppen heten ondanks af en toe oplaaiend verzet van politiek correcte uitslovers gelukkig nog steeds moorkoppen. Er zijn wel gekken die een moorkop tegenwoordig een Bossche bol noemen, maar dat klopt niet, want een Bossche bol is groter en steviger, heeft een dikkere, kamerbrede laag chocolade, waar de moorkop meestal slechts ten halve geglazuurd is. Ik vind de moorkop een moordkop en dat moet eeuwig zo blijven.”

Drs. Onno Peilbaar heeft vernomen dat Van Oeteldonk en Witteman elkaar hebben gevonden in “Eenheidsfront Gezond Verstand houdt zwarte bol in Nederland”.

 


Redactie
Over Redactie 595 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.