Toerisme Vietnam grootste stijger in de regio

Redactie, Harry Bouwman, Gewoon naar Vietnam, Fantastisch vakantieland, Hanoi
Sapa: wandelen door de Muong Hoa vallei. Foto: Harry Bouwman.

Het toerisme in Vietnam is de grootste stijger in de regio, waarbij elke toerist gemiddeld 685 dollar uitgeeft. Vorig jaar zag het land een groei van 25 procent. Andere landen in Zuidoost-Azië met een groei in dubbele cijfers zijn onder meer Indonesië, de Filippijnen en Cambodja. In het eerste kwartaal van 2018 zag dit deel van de wereld een toename van bijna tien procent aan toeristen. Maar dan de gemiddelde groei van zes procent voor het wereldwijde toerisme in dezelfde periode.

De toename van het toerisme in Vietnam is het resultaat van een gezamenlijke inspanning van de regering om een ​​aantrekkelijke toerismesector te stimuleren en het belang daarvan in te zien. Volgens de krant People’s Army Newspaper heeft het Politburo in januari 2017 een resolutie naar buiten gebracht over de ontwikkeling van het toerisme als een belangrijke economische bedrijfstak. Dit is vervolgens vertaald in actieplannen en acties waarbij op alle niveaus partijcommissies, ministeries waaronder Cultuur, Sport en Toerisme en de lokale autoriteiten bij betrokken zijn. Er wordt aandacht besteed aan een betere afstemming van land- en luchtvervoer, vereenvoudiging van visumprocedures en de aanpassing van elektriciteitsprijzen en inputdiensten om de steun voor de toeristische ondernemingen te vergroten. Tevens is er zorg voor veiligheid, milieuhygiëne en voedselveiligheid.

Toerisme Vietnam promoten

Redactie, Harry Bouwman, Gewoon naar Vietnam, Fantastisch vakantieland, Hanoi
Markt in Hanoi
Foto ©Harry Bouwman

Vietnam is vastberaden om zich als toeristische bestemming te profileren. Zo zijn sinds 2017 veel programma’s voor promotie uitgevoerd, zowel qua omvang als schaal. Negentig toeristische accommodaties zijn erkend als drie- tot vijfsterrenhotels. Momenteel heeft het land 25.600 accommodaties met meer dan 508.000 kamers. Een toename van 12 procent in vergelijking met 2016. Om vooruitgang te boeken, heeft Vietnam het visumbeleid aangepast.

Vliegverkeer

Ook is het nationale vliegverkeer goedkoper en toegankelijker gemaakt, rekenend houden met verschuivingen in de levensprioriteiten van millenniums. Zij kiezen er steeds meer voor om te reizen en elders aankopen te doen. Wat de groei in de sector blijft stimuleren.

Vietnam moet, wat de overheid betreft, profiteren van deze groei en zichzelf positioneren als de beste bestemming voor internationaal toerisme.

Bron: Asean Post.

Redactie
Over Redactie 596 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*