Indonesië. Vier christenen vermoord door extremistische islamisten

Inspecteur-generaal Abdul Rakhman Baso, de politiechef in de provincie Centraal Sulawesi in Indonesië, toont een poster van gezochte leden van de militante groep Moedjahedin van Oost-Indonesië.

Extremistische islamisten die banden hebben met de terreurgroep Islamitische Staat (IS) hebben in een geïsoleerd dorp op het Indonesische eiland Sulawesi vier christenen omgebracht, zo maakte de Indonesische politie bekend.

De lijken van de vier werden aangetroffen nabij een half dozijn in brand gestoken woningen in het dorp Lembanyongoa in het district Sigi, zei woordvoerder Didik Supranato van de provinciale politie.

De aanvallers waren daar met zwaarden en vuurwapens aangekomen. Eén van de slachtoffers werd onthoofd, bij één werd de keel doorgesneden, nog een ander werd neergestoken en het vierde slachtoffer werd levend verbrand.

De Indonesische politie jaagt nog op de daders en het motief achter de moorden is nog niet bekend. Maar volgens Didik zit wellicht de Moedjahedin van Oost-Indonesië (MIT) achter de gruwelijke moorden. De leider van de militante groep heeft trouw aan IS gezworen.

De vier christelijke boeren waren aan het werk op een koffieplantage. Volgens persbureau AP zouden ze daar door vijf daders zijn aangevallen. Volgens Didik draagt de aanslag het handelsmerk van de MIT.  “Het is mogelijk dat zij de slachtoffers niet eens kenden, maar enkel een terreurdaad wilden stellen.”

In dezelfde provincie werden in november vorig jaar ook al vier christenen vermoord. De aanvallen werden uitgevoerd door leden van de terroristische beweging East Indonesia Mujahedin.

De vier slachtoffers behoorden tot het Leger des Heils van Indonesië, dat het geweld veroordeelde als een ‘onmenselijke daad’.

Over Redactie 798 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*