Video toont de dood van Irvo Odino in hechtenis van de politie in Virginia

Op 7 januari 2021, de dag nadat het Amerikaanse Capitool werd bestormd door woedende menigten Trump-aanhangers, besloot dhr. “Twee rechters in Amerika, een voor ons en een voor blanken”, schreef Odieno op Facebook.

Dhr. Mehrtab, net als zijn eigen ouders, en zijn vriend Ivor leerden geleidelijk over de diepgewortelde raciale onrechtvaardigheden van zijn nieuwe land, die niet duidelijk waren vanuit het buitenland. “Een van de dingen die ze beseffen, is dat je niet te vertrouwen zult zijn, ze zullen het woord van iemand anders op dat van jou nemen”, zei meneer. zei Mehrtab. “Ze begrijpen dat dit systeem anti-Afrikaans-Amerikaans is.”

Door de jaren heen heeft dhr. Odieno en zijn moeder leerden leven met zijn geestesziekte. Toen hij medicijnen gebruikte en naar een dokter ging, was er stabiliteit op de lange termijn, zei mevrouw Ogo. Maar er waren uitbarstingen – mevrouw Ogo zou hem naar het ziekenhuis brengen, en meneer Ogo zou hem naar het ziekenhuis brengen. Odieno moet worden gecontroleerd.

“Hij zei tegen me: ‘Mam, waarom moeten ze me vastbinden aan het bed?’ ze zei.

Soms vonden deze afleveringen plaats terwijl hij bij haar thuis was in een rustige onderverdeling van eengezinswoningen buiten Richmond. De politie zou komen met een medisch team, zei ze; Ze zullen hem naar het ziekenhuis brengen waar hij zal worden behandeld.

Dat gebeurde min of meer in de middag van 2 maart, toen ze reageerden op de oproep van een buurman over een “verdachte situatie”, aldus de politie van Henrico County. Dhr. Otieno en zijn familie hebben het bevestigd. Een psychisch probleem, geen strafzaak.

READ  De tornado in Missouri doodt en verwondt velen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *