Victor Wembanyama scoorde een teamhoge 27 punten in de tweede NBA Summer League-wedstrijd

LAS VEGAS – Victor Wembayama had zondag 27 punten en 12 rebounds in 27 minuten voor de San Antonio Spurs in zijn tweede NBA Summer League-wedstrijd op rij.

Double-doubles zijn goed, zelfs in Las Vegas, als er geen druk en geen concurrentie is, zoals hij zal zien wanneer het echte NBA-seizoen in oktober begint.

“Het is zomercompetitie en hij heeft een grote toekomst, het seizoen komt eraan en al deze dingen zijn er, maar ik denk niet dat er enige twijfel is dat er veel focus is, en ik zou liegen als ik zou zeggen dat hij dat deed.” Ik voel er niets van’, zegt Spurs-zomercoach Matt Nielsen. ‘Ik denk dat hij het vermogen en de veerkracht heeft getoond die hij is, en hij wil een stapje verder gaan en beter worden op de gebieden waarover we hebben gesproken.’

De 19-jarige Vembanyama, de nummer 1 keuze in het ontwerp van 2023 en een internationale sensatie, schoot 9-van-14 vanaf het veld en voegde drie blokken toe aan het 85-80 verlies van de Spurs deze zomer tegen de Portland Trail Blazers . Zijn driepunter met 1:58 over bracht de Spurs binnen een punt en zorgde voor een daverend applaus van een publiek dat duidelijk honger had om hem zo te zien spelen.

Het was een opmerkelijke verbetering voor de 7-foot-4 Fransman, die vrijdag een bescheiden 13 van de 15 schoten maakte tijdens zijn langverwachte zomerdebuut.

“Ik ben comfortabel met mezelf, comfortabel met mijn lichaam, de rechtbank,” zei Wembaniama. “Voor vandaag vond ik twee trainingen en één wedstrijd leuk, dus ik ga.”

READ  Credit Suisse-aandelen stijgen nadat centrale bank reddingslijn aanbiedt

Nadat zijn Europese profseizoen was afgelopen, schudde Vembanyama wat van de roest van het partycircuit dat hij raakte en bewoog hij zich goed tegen de Blazers. Hij toonde meer balgevoel bij de basket, maakte genoeg overtredingen om 12 vrije worpen te schieten (en maakte er zeven) en sloeg een paar springers omver. Hij was een obstakel op de baan voor coureurs en slashers – dat was het belangrijkste positieve dat Spurs-fans haalden uit de vijf blokken die hij op vrijdag plaatste.

Wembaniama bleef ook worstelen om balbezit te behouden toen sterkere spelers probeerden de bal van hem af te pakken.

In het tweede kwart op zondag (hij scoorde er negen in zijn debuut op vrijdag) toonde Vembanyama zijn vaardigheden met een uitbarsting van negen punten achter een handig zwevend sprongschot en twee dunks. Hij had fans op volle toeren in de vierde met een uitbarsting van 10 punten, waaronder twee 3-punters, een hook en een scherpe draai en schot van het glas.

Hij airballde een wijd open 3 vanaf de bovenkant van de sleutel, wat doet denken aan het feit dat hoewel de YouTube-video’s van een gigantische spetterende 3 cool waren, hij vorig seizoen slechts .275 schoot vanaf een 3-puntsbereik in de Franse Pro League.

De wedstrijd van zondag zou een wedstrijd zijn tussen twee rookies die met veel hype in de draft kwamen – Vembanyama en Scoot Henderson, nr. 3 van de Blazers – maar Henderson verliet vrijdag met een schouderblessure in zijn eerste wedstrijd.

De volgende zomercompetitiewedstrijd van de Spurs is tegen de Washington Wizards op dinsdag om 22.30 uur ET, en Nielsen erkende dat Wembanayama’s zomerschema tegen het einde van het seizoen zal worden ingekort.

READ  Best Buy (BBY) Inkomsten Q1 2024

“Ik weet zeker dat het vrij snel zal komen, maar voor mij probeer ik op dit moment gewoon door die wedstrijd heen te komen, dus ik weet niet wat de volgende stap is, maar geniet ervan”, zei Nielsen. .

Wembaniama voegde eraan toe: “Ik moet met Bob (Spurs-coach Gregg Popovich) praten en ik zal luisteren naar wat hij ook zegt. Ik ben klaar om elk offer te brengen voor het team, ik ben klaar om 100 procent te geven.

Verplichte literatuur

(Foto: Ethan Miller/Getty Images)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *