Miljardair-eigenaar Thaise King Power concern omgekomen bij helikoptercrash (update)

Vichai, King Power, Helikoptercrash
Crash helikopter Vichai
Schermafb. video

Vichai  Srivaddhanaprabha, de miljardair-oprichter van het Thaise consortium King Power is omgekomen bij een helikoptercrash in Engeland.

De helikopter stortte zaterdagavond neer op de parkeerplaats naast het King Power stadion van Vichai’s voetbalclub Leicester City, na afloop van het Premier League-treffen tegen West Ham United. Volgen ooggetuigen viel de staartrotor al bij het opstijgen in het stadion uit. Het toestel vloog in brand kort na te zijn neergestort. De vijf inzittenden konden door hulpdiensten niet worden gered. Nast Vichai waren twee andere Thaise passagiers aan boord en piloten Erik Swaffer en zijn levenspartner Izabela Lechowicz

Vichai, King Power, Helikoptercrash
Slachtoffers crash. V.l.n.r Izabela Roza Lechowicz, Eric Swaffer, Nursara Suknamai and Kaveporn Punpare

Het onderzoek naar de oorzaak van de crash  zal nog enkele dagen duren, verklaarde een politiewoordvoerder. Menselijk falen wordt niet aannemelijk geacht. Swaffer en Lechowicz golden als  zeer ervaren piloten. Vichai  Srivaddhanaprabha laat vier kinderen achter.

Vichai, 61, een krachtige persoonlijkheid en gepekt en gemazeld in de Thaise politiek, kocht Leicester City in 2010 toen de club een armetierig bestaan leed in de onderste regionen van de Engelse tweede divisie. Een jaar later werd hij voorzitter, in 2015 was Leicester City de sensatie van de premier League en werd kampioen. Vichai vierde dat door alle 19 selectieleden een BMW sport van ruim €110.000 cadeau te doen.

Hans Geleijnse, Vihai, Leicester City, King Power
Vichai met vrouw en dochter

Volgens het Amerikaanse rijkeluismagazine Forbes was Vichai de op drie na rijkste man van Thailand met een vermogen van 115 miljard baht. King Power kreeg in 2004 van de toenmalige premier Thaksin een concessie voor taxfree shopping op de nieuwe luchthaven Suvarnabhumi. Vichai’s bedrijf had die in 1995 al verworven voor de toen nog enige internationale luchthaven van Bangkok, Don Muang. Dankzij de monopoliepositie kon het bedrijf op alle Thaise luchthavens belastingvrije winkels openen.

King Power was verwikkeld in een juridisch gevecht over het niet afdragen van 14 miljard baht (€350 miljoen) aan licentiegelden. Vorige maand vekrlaarde de rechter de beschuldiging niet ontvankelijk.

Bronnen: Khaosod English, persbureaus, BBC

Zie ook: https://www.trefpuntazie.com/thailand-taxfreegate-king-power-en-nachtkaars/

Redactie
Over Redactie 531 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*