Vice Media-bestanden voor hoofdstuk 11 faillissement om de verkoop te vergemakkelijken

15 mei (Reuters) – Vice Media Group, bekend van websites als Vice en Motherboard, heeft maandag faillissementsbescherming aangevraagd, daarbij verwijzend naar de verkoop aan een groep schuldeisers te midden van financiële problemen en het vertrek van topmanagers.

Een consortium van geldschieters, waaronder Fortress Investment Group, Soros Fund Management en Monroe Capital, zal ongeveer $ 225 miljoen aan schuldbiedingen verstrekken voor alle activa van het bedrijf en aanzienlijke verplichtingen overnemen bij het sluiten, zei Weiss.

Onder een kredietbod kunnen schuldeisers hun gedekte schuld ruilen voor de activa van het bedrijf in plaats van contant te betalen.

Volgens gerechtelijke documenten vermeldt het bedrijf zowel activa als passiva tussen $ 500 miljoen en $ 1 miljard.

Wise zei dat het toezeggingen heeft ontvangen voor financiering van schuldenaar-in-bezit van geldschieters en keurde het gebruik van meer dan $ 20 miljoen in contanten goed, wat volgens hem “meer dan voldoende” zou zijn om zijn bedrijf tijdens het verkoopproces te financieren.

De faillissementsaanvraag komt in een moeilijke periode voor veel technologie- en mediabedrijven, die de afgelopen maanden hebben gezocht naar inkrimping vanwege een turbulente economie en een zwakke advertentiemarkt.

Vice maakte deel uit van een groep snelgroeiende digitale media-ondernemingen die ooit hoge kijkcijfers behaalden omdat ze duizenden kijkers trokken. Het kreeg bekendheid met mede-oprichter Shane Smith, die zijn media-imperium opbouwde vanuit een Canadees tijdschrift.

In april zei het bedrijf dat het de populaire tv-show “Vice News Tonight” annuleerde als onderdeel van een bredere herstructurering die zal leiden tot banenverlies in de wereldwijde nieuwsactiviteiten van het digitale mediabedrijf.

READ  Proces tegen politiegeweld in Peru aan de San Marcos-universiteit in Lima | Peru

Vorige maand zei BuzzFeed Inc (BZFD.O) dat het zijn nieuwsdivisie zou sluiten, die bekend stond om zijn oneerbiedige en onderzoekende berichtgeving, maar uiteindelijk bezweek voor de uitdagingen van zijn digital-first bedrijfsmodel.

Rapportage door Rahat Sandhu in Bangalore; Bewerking door Uttaresh Venkateshwaran

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *