‘Verwoestende’ tornado in Mississippi doodt 7, zegt ambtenaar

Ambtenaren zeggen dat tornado’s Mississippi hebben getroffen

Ten minste zeven mensen zijn om het leven gekomen bij een “verwoestende” tornado die eind vrijdag over Mississippi rolde en meer dan 160 kilometer schade aanrichtte, zeiden lokale en federale functionarissen.

Mississippi’s Emergency Management Agency zei laat op vrijdag dat zoek- en reddingsoperaties aan de gang waren in de provincies Sharkey en Humphreys. Het bureau heeft een reeks cycloonwaarschuwingen afgegeven voor districten in de staat.

“Veel mensen in MS Delta hebben vanavond uw gebeden en Gods bescherming nodig”, zei gouverneur Tate Reeves. Twitteren. “We hebben medische hulp geactiveerd – meer ambulances en andere noodhulpmiddelen voor de slachtoffers. Zoek- en reddingsacties zijn actief.”

Minstens zeven mensen zijn overleden, vertelde Angela Easton, lijkschouwer van Sharkey County, aan ABC News, eraan toevoegend dat ze hun leeftijd nog niet kon bevestigen.

Een tornado werd gemeld in Silver City en Rolling Fork rond 20.50 uur lokale tijd, volgens de National Weather Service, terwijl onweersbuien de staat eind vrijdag teisterden. Van daaruit rolde de tornado over de noordwestkant van Tchula en langs Highway 49, zeiden ambtenaren.

“21.31 uur – Een bevestigde tornado is de I-55 overgestoken en trekt kort daarna naar Winona, Montgomery County”, zeiden NWS-functionarissen in Jackson, Mississippi, in de waarschuwing. Twitteren Ongeveer een half uur later. “Verstop nu!”

READ  Aziatische markten daalden nadat Credit Suisse overging tot het lenen van miljarden

Een tornado-noodwaarschuwing werd afgegeven voor de stad Winona, ongeveer 160 kilometer ten noordoosten van Rolling Fork, voor “een vernietigende tornado die in noordoostelijke richting door de stad trok”, zei een NWS-functionaris.

Jose Watson, een trooper van de Mississippi Highway Patrol, drong er bij mensen op aan om weg te blijven van Silver City, tenzij ze familie hebben. Hij zei dat de scène “chaotisch” was en dat het verkeer door het gebied het de zoek- en reddingsteams moeilijk maakte om hun werk uit te voeren.

“Houd er rekening mee dat Silver City erg hard is getroffen door de tornado”, zei Watson. Een video Het werd op Facebook geplaatst voordat de schade aan sommige gebieden als “extreem verwoestend” werd beschreven.

Dit is een groeiend verhaal. Kom later terug voor updates.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *