Vertragingen en annuleringen blijven bestaan ​​als reizigers kamperen op Newark Airport

Newark, New Jersey — Het weer zette de plannen van veel vliegtuigreizigers dinsdag aan de grond.

Het vliegveld dat het zwaarst werd getroffen door de storm van deze week was niemand minder dan Newark Liberty. Ongeveer 30% van de vluchten werd geannuleerd en nog eens 30% liep vertraging op.

Lees verder: De stormen zorgen voor vertragingen en annuleringen op luchthavens in de hele drie-eenheid

In Terminal B volgde het ene trieste verhaal na het andere.

“Verschrikkelijk. Ik ben zo verdrietig. Ik werk zeven dagen per week. Ik wil op het strand zijn”, zei Rosie Tetoma van Long Island.

“Ze hebben de vlucht van 14.00 uur geannuleerd. Ze hebben ons op de vlucht van 18.00 uur gezet, de vlucht van 6 uur geannuleerd en nu kunnen we pas vrijdag vertrekken”, zei Steve Roppoli uit Mississippi.

Controleer uw vluchtstatus

CBS New York legde passagiers vast die bureaus, stoelen en zelfs bagagekarren stapelden zonder zitplaats in de lucht.

“We sliepen op een beetje van alles. Het is de meest comfortabele die ik ooit de hele nacht heb geslapen. Ik heb op de grond geslapen. Ik heb geprobeerd te slapen op vreselijke stoelen, tapijt. Het kan me niet echt schelen. Tapijt, “zei Omit Hackneygather uit Los Angeles.


Weer een dag vol frustratie voor reizigers op driestatenluchthavens

De broers Omit en Kian probeerden terug te keren naar de westkust. Hoewel ze begrip hebben voor de honderden vertragingen en annuleringen alleen al in het driestatengebied als gevolg van zwaar weer sinds zondag, zeiden ze dat de besluitvorming van de luchtvaartmaatschappijen een beetje verwarrend is.

‘Onze broer is eigenlijk vandaag vertrokken. We zouden gisteren vertrekken. Hij is eerder vertrokken dan wij,’ zei Kian Hagnegather.

Drew Kanesa zei dat hij bereid is om 16 uur naar huis te rijden naar Orlando, Florida, of een treinrit van 23 uur te maken. Maar op Newark Airport waren beide opties uitverkocht.

“Ik heb thuis twee kinderen, dus ik moet ze naar huis brengen en terug naar mijn werk gaan als ze me nog niet hebben ontslagen”, zei Kanesa.

Zijn vlucht was geannuleerd en de volgende optie was pas donderdag. De luchtvaartmaatschappij hielp niet bij het vinden van accommodatie of het betalen ervan.

“De extra kosten van een hotelkamer, nog een vlucht, dat alles, ik bedoel, het telt allemaal op”, zei Kanesa.

Wanneer passagiers luchtvaartmaatschappijen opblazen, geeft Scott Kirby, CEO van United Airlines, de schuld aan de Federal Aviation Administration.

In een e-mail aan werknemers schreef Kirby: “Ik ben … gefrustreerd dat de FAA blijkbaar heeft gefaald. … Zoals u weet, is het weer dat we zagen bij EWR iets dat de FAA historisch gezien met weinig tot geen problemen heeft kunnen oplossen. faciliteit. Een serieuze impact op onze operaties en klanten.”

De FAA duwde terug met een verklaring waarin stond: “We zullen altijd samenwerken met iedereen die met ons mee wil om een ​​probleem op te lossen.”

Bill McGee is een senior fellow voor luchtvaart bij het American Economic Freedom Program. Hij zegt dat geen enkele luchtvaartmaatschappij in staat is om met de vinger te wijzen.

“Je bent beter beschermd op een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij in Brussel of Parijs dan in Atlanta of Dallas. Denk eens na over de ironie daarvan,” zei McGee.

Dat komt omdat de meeste andere landen rechten hebben voor luchtreizigers, zegt hij.

“Als er vertraging is, krijg je eten. Als er een annulering is, krijg je een hotel en is er geen discussie. Ze hebben van de overheid een mandaat gekregen om dat te doen,” zei McGee.

Connecticut sen. Ingeleid door Richard Blumenthal Soortgelijke wetgeving eerder dit jaar.

“De beste bescherming tegen deze onnodige annuleringen en vertragingen”, aldus Blumenthal.

Als het niet doorgaat, zullen er volgens hem nog veel meer van dit soort dagen op de luchthaven volgen.

“Er zijn veel mensen in de hoofdstad van ons land voor de luchtvaartlobby, maar er zijn veel mensen aan onze kant, en hoe langer ze bij de gate wachten om op te stijgen, hoe bozer ze zullen worden.” zei Blumenthal.

Het Havenbedrijf raadt reizigers aan om hun vluchtstatus te checken voordat ze naar de luchthaven gaan, maar die tip helpt mensen die aansluitende vluchten halen niet, zoals Liz Gillard, die zei dat ze al drie dagen van haar verblijf in Tokio heeft gemist. vakantie

“Eerst ging er iets kapot. Toen stapten we in een ander vliegtuig. Toen begon het te regenen. Toen stapten we uit en het werd geannuleerd”, zei Gillat uit Washington, DC.

Het lijden lijkt ver weg. Er wordt de komende dagen meer regen verwacht, mogelijk tot in het weekend, en veel van deze reizigers vliegen mogelijk pas vrijdag uit.

READ  Turkije zal stemmen bij belangrijke verkiezingen aangezien het Erdogan-regime op het spel staat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *