Vero pizza diavola

Restaurantbaas en ik kijken naar de zwetende Thaise kok bij een supermoderne pizza-oven. Laatste snufje, zegt hij, combinatie van gas en hout-oven, bodem roteert, pizza binnen drie minuten klaar. Da’s vast geen echte pizza, grap ik. Hij speelt Italiaanse boosheid. Dat ding heeft hem een ‘sacco di soldi’ gekost. Wat wil je eten? Ah, bij mij krijg je een vero pizza diavola! Zijn ristorante  is de enige open negotie in een leegstaand complex woonhuizen, winkels plus overdekte markt, Er wordt al vijf jaar aan gewerkt. Ik complmenteer hem met zijn durf. Een ”buono investimento per il futoro”, weet hij zeker. Thaise maffia al langs geweest, vraag ik. Hij kijkt me meewarig aan. ‘Ik kom uit Pescara’, zegt hij kortaf.  Mamma mia, hoe stupido kan een Olandese zijn! De pizza is duivels lekker.

Hans Geleijnse
Over Hans Geleijnse 318 Artikelen
Hans Geleijnse (1944, Zaandam). Voormalig beroepsmilitair en dienstweigeraar. Passie voor reizen, schrijven en muziek. Belandde in journalistiek, leerde het vak in de praktijk. Werkte twee decennia als buitenlands correspondent voor persbureau GPD en div. andere Nederlandse media. Woont sinds 2010 met partner en dochter in Thailand.