Vero pizza diavola

Restaurantbaas en ik kijken naar de zwetende Thaise kok bij een supermoderne pizza-oven. Laatste snufje, zegt hij, combinatie van gas en hout-oven, bodem roteert, pizza binnen drie minuten klaar. Da’s vast geen echte pizza, grap ik. Hij speelt Italiaanse boosheid. Dat ding heeft hem een ‘sacco di soldi’ gekost. Wat wil je eten? Ah, bij mij krijg je een vero pizza diavola! Zijn ristorante  is de enige open negotie in een leegstaand complex woonhuizen, winkels plus overdekte markt, Er wordt al vijf jaar aan gewerkt. Ik complmenteer hem met zijn durf. Een ”buono investimento per il futoro”, weet hij zeker. Thaise maffia al langs geweest, vraag ik. Hij kijkt me meewarig aan. ‘Ik kom uit Pescara’, zegt hij kortaf.  Mamma mia, hoe stupido kan een Olandese zijn! De pizza is duivels lekker.

Deze pagina delen

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn
  • Delen op Google+
 

Lees ookgerelateerde berichten

Reageer

E-mail (wordt niet gepubliceerd)