Verklaring van president Joe Biden over de uitspraak van het Hooggerechtshof over de vrijstelling van studieleningen

Dit gevecht is nog niet voorbij. Ik heb meer aan te kondigen als ik de natie vanmiddag toespreek.

Het steunprogramma voor studieleningen van mijn administratie zou een reddingslijn zijn geweest voor miljoenen hardwerkende Amerikanen die probeerden te herstellen van een pandemie die maar eens in de eeuw voorkomt. Bijna 90 procent van de verlichting van ons programma zou zijn gegaan naar leners die minder dan $ 75.000 per jaar verdienen, en niets ervan zou zijn gegaan naar mensen die meer dan $ 125.000 verdienen. Het zou de levens van miljoenen Amerikanen en hun gezinnen hebben veranderd. En het zou goed zijn geweest voor de economische groei op korte en lange termijn.

De hypocrisie van Republikeinse verkozenen is verbazingwekkend. Ze hebben geen probleem met miljarden aan pandemiegerelateerde leningen aan bedrijven – waaronder honderdduizenden en soms miljoenen dollars voor hun eigen bedrijf. En die leningen werden afgeschreven. Maar als het erop aankwam om hulp te bieden aan miljoenen hardwerkende Amerikanen, deden ze er alles aan om dat te blokkeren.

Hoewel het resultaat van vandaag teleurstellend is, mogen we de vooruitgang die we hebben geboekt bij het doorvoeren van historische verhogingen van de Bell Grants niet uit het oog verliezen; Schuldkwijtschelding voor leraren, brandweerlieden en ambtenaren; en het creëren van een nieuw afbetalingsplan voor leningen, zodat niemand die een niet-gegradueerde lening afsluit meer dan 5 procent van zijn vrij besteedbaar inkomen hoeft te betalen.

Ik geloof dat de beslissing van de rechtbank om ons studiefinancieringsprogramma stop te zetten verkeerd was.

Maar ik zal er alles aan doen om andere manieren te vinden om hulp te bieden aan hardwerkende gezinnen uit de middenklasse. Mijn administratie zal blijven werken om de belofte van hoger onderwijs naar elke Amerikaan te brengen.

READ  Shows op de late avond gingen uit in de eerste herfst van de schrijversstaking

Later vandaag zal ik meer details geven over wat mijn administratie heeft gedaan om studenten te helpen en de volgende stappen die mijn administratie zal nemen.

###

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *