Singapore. Vaccinatie begonnen, waarschuwing voor verkeerde informatie


Premier Lee Hsien Loong krijgt de eerste dosis van het Pfizer-BioNTech vaccin

In Singapore is men begonnen met de vaccinatie tegen Covid-19 onder verplegend personeel. Maandag kregen 80 zorgmedewerkers hun eerste injectie. In de komende weken zullen bijna 1.000 medewerkers uit de medische sector en het gevangeniswezen worden ingeënt met het Pfizer-BioNTech vaccin, het enige dat tot nu toe is goedgekeurd in Singapore. Er werden vanuit de eerste groep mensen die het vaccin kregen toegediend, geen bijwerkingen gemeld. Dit vaccinatieprogramma wordt naar verwacht in zes weken afgerond. Tegelijkertijd waarschuwden deskundigen tegen desinformatie, die circuleert op de sociale media.

Rond de 80 procent van het zorgpersoneel heeft laten weten in te stemmen met vaccinatie. Een tien procent van hen hebben ervoor gekozen om het uit te stellen of niet te doen, omdat ze ernstige allergieën hebben, zwanger zijn of borstvoeding geven. Slechts een kleine minderheid van de medewerkers, ongeveer 3 procent, willen niet worden ingeënt.

Associate Professor Benjamin Ong, voorzitter van de vaccinatiecommissie, waarschuwde tegen de verspreiding van misleidende informatie op WhatsApp en andere sociale media. ‘Er is veel misverstand en verkeerde informatie over hoe vaccins werken’, volgens Ong. Hij adviseerde mensen te vertrouwen op betrouwbare bronnen zoals de website van het Ministerie van Volksgezondheid en mainstream mediasites.


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 787 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*