Singapore. Vaccinatie begonnen, waarschuwing voor verkeerde informatie


Premier Lee Hsien Loong krijgt de eerste dosis van het Pfizer-BioNTech vaccin

In Singapore is men begonnen met de vaccinatie tegen Covid-19 onder verplegend personeel. Maandag kregen 80 zorgmedewerkers hun eerste injectie. In de komende weken zullen bijna 1.000 medewerkers uit de medische sector en het gevangeniswezen worden ingeënt met het Pfizer-BioNTech vaccin, het enige dat tot nu toe is goedgekeurd in Singapore. Er werden vanuit de eerste groep mensen die het vaccin kregen toegediend, geen bijwerkingen gemeld. Dit vaccinatieprogramma wordt naar verwacht in zes weken afgerond. Tegelijkertijd waarschuwden deskundigen tegen desinformatie, die circuleert op de sociale media.

Rond de 80 procent van het zorgpersoneel heeft laten weten in te stemmen met vaccinatie. Een tien procent van hen hebben ervoor gekozen om het uit te stellen of niet te doen, omdat ze ernstige allergieën hebben, zwanger zijn of borstvoeding geven. Slechts een kleine minderheid van de medewerkers, ongeveer 3 procent, willen niet worden ingeënt.

Associate Professor Benjamin Ong, voorzitter van de vaccinatiecommissie, waarschuwde tegen de verspreiding van misleidende informatie op WhatsApp en andere sociale media. ‘Er is veel misverstand en verkeerde informatie over hoe vaccins werken’, volgens Ong. Hij adviseerde mensen te vertrouwen op betrouwbare bronnen zoals de website van het Ministerie van Volksgezondheid en mainstream mediasites.


Redactie
Over Redactie 663 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*