USMNT verbindt Jamaica in eerste CONCACAF Gold Cup-wedstrijd: wat het betekent voor Amerika

Het Amerikaanse nationale herenteam speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen Jamaica in hun eerste wedstrijd in de groepsfase van de CONCACAF Gold Cup. Dit is wat u moet weten:

  • Damien Lowe scoorde in de 13e minuut het enige doelpunt voor Jamaica.
  • Brandon Vasquez maakte in de 88e minuut gelijk. Het was zijn tweede doelpunt voor de Verenigde Staten
  • De Amerikaanse mannen versloegen Jamaica met 13-6. De USMNT had 68 procent in handen, terwijl Jamaica 32 procent had.
  • De volgende wedstrijd van de USMND is tegen St. Kitts en Nevis op woensdag om 22.00 uur ET.

AtletischDirecte analyse:

Wat dit betekent voor Amerika

Het doelpunt van Vasquez bracht de wedstrijd gelijk op 1-1 en zou de tweede keer zijn geweest dat de VS verloren in de groepsfase van de Gold Cup. (De eerste en enige keer was naar Panama in 2011.) Aangezien de twee beste teams van elke groep doorgaan naar de knock-outs, bevinden de VS zich in een betere positie om uit de groepsfase te komen en de VS te bevoordelen. Hun volgende twee wedstrijden zijn tegen St. Kitts en Nevis en Trinidad en Tobago.

Na het gelijkspel van zaterdag kan het doelsaldo een rol spelen bij plaatsing, dus de VS zullen woensdagavond zoveel mogelijk doelpunten moeten maken tegen een team uit St. Kitts en Nevis. — tenorio

Wat te nemen van deze trekking?

Het was niet mooi, maar het zou moeilijk zijn om te beweren dat het doelpunt van Vasquez geen terechte gelijkmaker was voor de USMNT. De VS speelden tegen een heel ander team dan het team dat vorige week de Nations League Cup in Las Vegas won. Doelman Matt Turner redde een strafschop om de wedstrijd binnen een doel te houden, het enige overblijfsel van de basisopstelling, en het gebrek aan vuurkracht aan het aanvallende einde was duidelijk, evenals het enorme verschil in hoe de VS konden pushen. Het spel is door het midden. Terwijl Jamaica veel Premier League-spelers in zijn gelederen had, hadden de Verenigde Staten een team dat bestond uit Noord-Amerikaanse binnenlandse spelers in MLS of Liga MX.

READ  NYT: Oekraïne verliest 20% van de wapens in de eerste weken van het tegenoffensief

De VS hadden een paar gevaarlijke momenten, maar zagen er nooit zo vloeiend of gevaarlijk uit als met hun beste spelers op het veld tegen Mexico en Canada in Las Vegas. Spelers als Aidan Morris en Allan Sonora hadden het moeilijk, de VS kregen een doelpunt tegen tijdens een verdedigend spelhervatting en de Jamaicaanse doelman Andre Blake maakte verschillende cruciale reddingen om de Amerikanen te onderdrukken. Jamaica zag eruit alsof ze de overwinning zouden pakken, maar de VS controleerde het grootste deel van de bal en hield Jamaica een groot deel van de tweede helft op de hielen. Uiteindelijk vond Vázquez het doel en redde het resultaat toen de Jamaicaan er niet in slaagde de voorzet van Jesus Ferreira weg te werken.

Hier zullen niet veel positieve dingen uit voortkomen. Ondanks het overduidelijke talent in het Jamaicaanse team, zal de VS in dit soort wedstrijden beslissender moeten zijn en beter moeten spelen om door te gaan naar de knock-outfase. — Tenorio

Achtergrondverhaal

De VS deden op 18 juni mee aan de CONCACAF Gold Cup na het winnen van de CONCACAF Nations League. De USMNT versloeg Canada met 2-0 met doelpunten van Chris Richards en Fowler Balogan. Het was de tweede Nations League-titel van de USMNT in de geschiedenis van het programma.

De USMNT is de titelverdediger van de CONCACAF Gold Cup. In 2021 versloeg het team Mexico met 1-0 in de finale om de zevende Gold Cup-titel van het land te veroveren.

Hoogtepunt van de wedstrijd

Verplichte literatuur

(Foto: John Touré/USA Today)

READ  Aandelen dalen terwijl Chinese cijfers de vrees voor economische vertraging aanwakkeren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *