UFO’s: wat we hebben geleerd van de openbare bijeenkomst van NASA

afbeeldingsbron, Goede foto’s

Een NASA-team dat ongeïdentificeerde vliegende objecten onderzoekt, heeft ongeveer 800 mysterieuze rapporten verzameld, maar onderzoekers zeggen dat slechts een klein deel naar waarheid is beschreven.

Het bureau heeft vorig jaar een panel opgericht om zijn werk toe te lichten, genaamd Unidentified Abnormal Events (UAP).

UAP wordt gedefinieerd als “onherkenbaar als natuurverschijnselen die bekend zijn vanuit een luchtvaart- of wetenschappelijk perspectief”.

Het panel, dat later dit jaar met een rapport komt, hield woensdag zijn eerste openbare vergadering.

Hier zijn enkele onthullende momenten.

Veel scènes kunnen worden verklaard – andere blijven een mysterie

“Elke maand hebben we 50 tot 100 nieuwe rapporten”, zegt Sean Kirkpatrick, directeur van NASA’s All-Domain Anomaly Resolution Office (AARO).

Maar hij zei dat het aantal weergaven dat “echt abnormaal” is, tussen de 2% en 5% van de totale database ligt.

Op een gegeven moment tijdens het onderzoek liet een video die door marinevliegtuigen was gemaakt boven het westen van de Verenigde Staten een reeks stippen zien die door de nachtelijke hemel bewogen. Het militaire vliegtuig kon het object, dat een commercieel vliegtuig bleek te zijn dat op weg was naar een grote luchthaven, niet onderscheppen.

Andere scènes zijn mysterieuzer.

Privacy regeert NASA-onderzoeken

De heer Kirkpatrick merkte ook op dat privacykwesties de onderzoeken van het bureau beperken.

“We kunnen op elk gewenst moment wijzen op ’s werelds grootste verzameling instrumenten”, zei hij.

“Wat we hebben is rond het vasteland van de Verenigde Staten,” voegde hij eraan toe. “De meeste mensen… willen niet dat ons hele verzamelgereedschap in je achtertuin staat.”

Magnetron en optische illusies

Gegevens met betrekking tot UAP zijn vaak moeilijk te interpreteren en kunnen gemakkelijk vertekend zijn.

David Spergel, hoofd van het UAP-team van NASA, merkte de uitbarsting van radiogolven op die werd opgepikt door onderzoekers in Australië.

“Ze hadden een heel vreemde opstelling. Mensen konden niet achterhalen wat er aan de hand was. Tijdens de lunch begonnen ze te merken dat veel van hen bij elkaar geclusterd waren”, zei hij.

De sensoren die de onderzoekers gebruikten, bleken signalen op te pikken van de microgolfoven waarmee hun lunch werd opgewarmd.

Scott Kelly, een voormalig astronaut en piloot met tientallen jaren ervaring, vertelde een verhaal over een optische illusie.

Hij en zijn copiloot vlogen in de buurt van Virginia Beach en zijn collega geloofde dat “we door een UFO werden gevlogen”.

“Ik zag het niet en we draaiden ons om en gingen ernaar kijken en het was Bart Simpson – een ballon.”

Stigma en intimidatie belemmeren onderzoek

Vanwege het stigma rond vliegende schotels zijn commerciële piloten terughoudender om waarnemingen te melden, zei Spergel.

“Een van onze doelen is om het stigma te verwijderen,” zei hij, “omdat we gegevens van hoge kwaliteit nodig hebben om belangrijke vragen over UAP’s te beantwoorden.”

En sommige wetenschappers hebben te maken gehad met online intimidatie voor hun werk in het gebied.

“De intimidatie stigmatiseert het UAB-veld verder, belemmert het wetenschappelijke proces aanzienlijk en ontmoedigt anderen om dit belangrijke onderwerp te bestuderen”, zei NASA Science Chief Nicola Fox.

Een nieuw tijdperk van transparantie

Een van de redenen waarom de bijeenkomst van woensdag zo belangrijk was, was de verschuiving in aanpak van NASA. Het ruimteagentschap ontmaskert al tientallen jaren UFO-waarnemingen.

Aan het einde van de hoorzitting stelde het panel vragen aan het publiek. Een daarvan is “Wat verbergt NASA?”

Dan Evans van NASA antwoordde dat het bureau zich inzet voor transparantie. “Daarom zijn we vandaag live op tv”, zei hij.

titel van de video,

UFO-rapport: geloven Amerikanen dat er iets bestaat?

READ  Dakloosheid in LA stijgt met 9%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *