U bent er gloeiend bij meneertje tulband…


Nog niet zo heel lang geleden, zeker wanneer je het vergelijkt met de tijd die voorbij is gegaan sinds de oerknal, reed ik achterop de motor met mijn Ierse makker, Declan, op weg naar de tandarts. Ik had gruwelijke kiespijn. We werden aangehouden. Declan droeg geen helm. Passagiers hoeven geen helm te dragen. Brommerpassagiers in Thailand hebben immers een kop van beton. ‘400 baht’, baste de Bulle Bas. ‘Maar ik ben Sikh’, bracht Declan in. Sikhs hoeven geen helm te dragen omdat dit hoofddeksel niet past op een tulband. ‘Waar is je tulband?’, vroeg de agent op een lacherig toontje. ‘Bij de stomerij’, antwoordde Declan in vloeiend Thai. We mochten doorrijden.


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Cor Verhoef
Over Cor Verhoef 41 Artikelen
Geboren Rotterdammer Cor Verhoef werkt sinds 2004 als leraar Engels aan de Nairong middelbare school in Bangkok, de metropool waar met zijn echtgenote en docent Ning (‘Priceless woman’) woont. Na zijn opleiding aan de lerarenopleiding van de Hogeschool Rotterdam en Omstreken werkte hij in de horeca en als reisagent in Mexico en Guatemala. Via de NBBS belandde hij in najaar 2001 in Thailand. Inmiddels zijn Cor en Ning de trotse ouders van zoon Leon.